Receptai

Grissini lazdelės su sūriu

Grissini su Vilvi Memel sūriu

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]Ir prie dovanos, ir prie užkandžių lentos, ir prie filmo, ir šiaip pagraužti. Grissini yra universalios duonos lazdelės. Universaliai jos labai gardžios su rozmarinu.

Bet jeigu dar pridėsite sūrio, jeigu dar pagardinsite žiupsneliu muskato riešuto – bus pasaka.

Naudoju VILVI „Memel Reserve” 12 mėnesių brandinimo sūrį, bet galima rinktis ir 3 mėnesių. Dėl pikantiškumo tarkuoju ir VILVI „Memel Piquant” su jalapeno pipiru. Išties sūrių variacijas palieku jūsų fantazijai.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”22px”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]

Sluoksniuotos tešlos lazdelėms grssini jums reikės: 

  • 100g VILVI „Memel Piquant“ sūrio su jalapeno pipirais
  • 100g VILVI „Memel Resereve“ (12 mėn. brandinimo) sūrio
  • 1 pakelio šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 1 kiaušinio
  • Šviežio rozmarino – drąsiai galima ir be jo
  • Malto muskato
  • 0,5 a.š. druskos
  • Poros šaukštų miltų
  • Poros šaukštų vandens

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”22px”][vc_gallery type=”image_grid” images=”1888,1889,1890″ img_size=”500×500″ column_number=”2″ grayscale=”no” images_space=”gallery_with_space”][vc_empty_space height=”22px”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column css=”.vc_custom_1527685798089{border-top-width: 1px !important;border-right-width: 1px !important;border-bottom-width: 1px !important;border-left-width: 1px !important;padding-top: 32px !important;padding-right: 32px !important;padding-bottom: 32px !important;padding-left: 32px !important;border-left-color: #80b4c1 !important;border-left-style: solid !important;border-right-color: #80b4c1 !important;border-right-style: solid !important;border-top-color: #80b4c1 !important;border-top-style: solid !important;border-bottom-color: #80b4c1 !important;border-bottom-style: solid !important;}”][vc_column_text][/vc_column_text][vc_empty_space height=”22px”][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]

Gaminimo eiga:

Iš šaldiklio ištraukite tešlos lapelius ir palikite atšilti kambario temperatūroje, maždaug 10-iai minučių. 

Nuplaukite ir nusausinkite šviežią rozmariną, susmulkinkite peiliu arba suplėšykite rankomis. 

Su smulkia tarka (galima naudoti ir burokinę, labiau jausis sūrio tekstūra) sutarkuokite abu sūrius, įberkite rozmariną ir truputėlį druskos bei maltą muskatą. 

Atšilus tešlai (nepalikite per ilgai stovėti, nes ji gali per daug suskystėti) ant stalo paberkite miltų ir sudėkite kelis tešlos lapelius. Tokį pat skaičių lapelių pasilikite antram sluoksniui. Ant viršaus taip pat šiek tiek užbarstykite miltų ir juos tolygiai paskirstykite. Šis žingsnis reikalingas, kad tešla nepasidarytų pernelyg lipni. 

Paimkite indelį, įmuškite kiaušinį, pilkite porą šaukštų vandens, viską gerai išmaišykite. 

Paimkite konditerinį teptuką ir pavilgę plakinyje tolygiai ištepkite tešlos lapelį.

Ant tešlos lapelių, kurie yra sutepti plakiniu, tolygiai paskirstydami berkite sūrį su prieskoniais ir uždenkite tešlos lapeliu. Taip pakartokite su visais lapeliais.

Buitiškai tariant turite žalius tešlos sumuštinius:)

Paimkite kočėlą ir švelniai pereikite per visus lapelius, kad tešla bei sūris labiau priglustų iš visų pusių. Palikite 10-iai minučių.

Paimkite aštrų peilį ir supjaustykite maždaug 1cm pločio juostelėmis. 

Juosteles sukute.

Ant kepimo popieriaus sudėkite susuktas tešlos juosteles. Jų galiukus prispauskite prie popieriaus, taip jos geriau prilips ir perdaug neišsikreips forma.

Kepkite įkaitintoje 180C orkaitėje maždaug 18min.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”22px”][vc_gallery type=”image_grid” images=”1883,1884″ img_size=”500×500″ column_number=”2″ grayscale=”no” images_space=”gallery_with_space”][vc_empty_space height=”22px”][/vc_column][/vc_row]

Ir prie dovanos, ir prie užkandžių lentos, ir prie filmo, ir šiaip pagraužti. Grissini yra universalios duonos lazdelės. Universaliai jos labai gardžios su rozmarinu.

Bet jeigu dar pridėsite sūrio, jeigu dar pagardinsite žiupsneliu muskato riešuto – bus pasaka.

Naudoju VILVI „Memel Reserve” 12 mėnesių brandinimo sūrį, bet galima rinktis ir 3 mėnesių. Dėl pikantiškumo tarkuoju ir VILVI „Memel Piquant” su jalapeno pipiru. Išties sūrių variacijas palieku jūsų fantazijai.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

  • 100g VILVI „Memel Piquant“ sūrio su jalapeno pipirais
  • 100g VILVI „Memel Resereve“ (12 mėn. brandinimo) sūrio
  • 1 pakelio šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 1 kiaušinio
  • Šviežio rozmarino – drąsiai galima ir be jo
  • Malto muskato
  • 0,5 a.š. druskos
  • Poros šaukštų miltų
  • Poros šaukštų vandens

Gaminimo eiga:

Iš šaldiklio ištraukite tešlos lapelius ir palikite atšilti kambario temperatūroje, maždaug 10-iai minučių. 

Nuplaukite ir nusausinkite šviežią rozmariną, susmulkinkite peiliu arba suplėšykite rankomis. 

Su smulkia tarka (galima naudoti ir burokinę, labiau jausis sūrio tekstūra) sutarkuokite abu sūrius, įberkite rozmariną ir truputėlį druskos bei maltą muskatą. 

Atšilus tešlai (nepalikite per ilgai stovėti, nes ji gali per daug suskystėti) ant stalo paberkite miltų ir sudėkite kelis tešlos lapelius. Tokį pat skaičių lapelių pasilikite antram sluoksniui. Ant viršaus taip pat šiek tiek užbarstykite miltų ir juos tolygiai paskirstykite. Šis žingsnis reikalingas, kad tešla nepasidarytų pernelyg lipni. 

Paimkite indelį, įmuškite kiaušinį, pilkite porą šaukštų vandens, viską gerai išmaišykite. 

Paimkite konditerinį teptuką ir pavilgę plakinyje tolygiai ištepkite tešlos lapelį.

Ant tešlos lapelių, kurie yra sutepti plakiniu, tolygiai paskirstydami berkite sūrį su prieskoniais ir uždenkite tešlos lapeliu. Taip pakartokite su visais lapeliais.

Buitiškai tariant turite žalius tešlos sumuštinius:)

Paimkite kočėlą ir švelniai pereikite per visus lapelius, kad tešla bei sūris labiau priglustų iš visų pusių. Palikite 10-iai minučių.

Paimkite aštrų peilį ir supjaustykite maždaug 1cm pločio juostelėmis. 

Juosteles sukute.

Ant kepimo popieriaus sudėkite susuktas tešlos juosteles. Jų galiukus prispauskite prie popieriaus, taip jos geriau prilips ir perdaug neišsikreips forma.

Kepkite įkaitintoje 180C orkaitėje maždaug 18min.

Skanaus!

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *