Receptai

Blyneliai su sūriu, kiaušiniu ir špinatais

Blyneliai tai patiekalas, tinkamas ir saldumynų megėjams, ir pikantiškesnius skonius mėgstantiems. Jie dar vadinami crêpes ar galletes – priklausomai nuo įdaro ir keleto techninių niuansų.

Juos galima ruošti su šokolado, riešutų kremo, vaisių, uogienių įdarais ar įdaryti mėsa, kumpiu, žinoma, sūriu, kiaušiniu, gardinti žolelėmis, salsa ar kuo tik dar sugalvosite. 

Kaip ir visur kitur nebijokote improvizuoti ir eksperimentuoti, nes tik tada gimsta geriausi kūriniai jūsų virtuvėje! 

Tobuliems lietinių blyneliams tešlos konsistencija yra tiek pat svarbi, kiek ir pasirinkta keptuvė. 

Ji turi būti skirta specialiai lietiniams kepti, storesniu, tolygiai kaistančiu dugnu, tad neturi būti lenkta ir geriausia, kad būtų žemais krašteliais, kad lietinius būtų patogų apversti. Tokios keptuvės yra nesvylančios, tad riebalų kepimui nereikia arba reikia labai minimaliai.

Beje, būtent gaminant šiuos blynelius su kiaušiniu viduj ir dar padarius iš grikių miltų, tuomet juos drąsiai būtų galima vadinti Galette de Bretagne. Iš kur jie ir kilę.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

Blynelių tešlai:

  • 2 stiklinių pieno 
  • 1 stiklinės miltų 
  • 2 kiaušinių 
  • 1 v.š. sviesto 
  • Druskos

Blynelių įdarui:

  • 1 kiaušinio 
  • Saujos tarkuoto ar riekelės kietojo sūrio VILVI MEMEL Prussia 3 mėn. 
  • Špinatų 
  • Krapų 
  • Pipirų 
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Į indelį įmuškite kiaušinius, juos išplakite, supilkite pieną, viską išmaišykite, suberkiete miltus, juos gerai išsukite, kad neliktų jokių gumulėlių, supilkite ištirpiną sviestą, įberkite druskos ir dar kartą viską gerai išplakite, kol tešla bus visiškai vientisa. 

Galite naudoti ir virtuvinį kombainą, tokiu atveju plakite maždaug 30 sekundžių.

Kiekvienai tešlai labai naudinga būti pabrandintai, lygiai taip pat ir krepe blynelių tešlai. Todėl tešlą palikite pastovėti kambario temperatūroje 30-40min. 

Prieš pilant tešlą į keptuvę, labai svarbu pažiūrėti, kokia tešlos konsistencija. 

Jei tešla patirštėjo, ją paskystinkite iš pradžių šaukštu vandens ar pieno. Jei tešla, reikiamos konsistencijos, atėjo metas kepti lietinius.  

Įkaitinkite blynų keptuvę, kepkite ant vidutinės kaitros ugnies, pagrindą šiek tiek sutepkite tirpintu sviestu. 

Į keptuvės vidurį pilkite samtį tešlos, pasukiokite keptuvę taip, kad krepinė tešla padengtų visą keptuvės paviršių.

Kepkite 2 minutes iš vienos  pusės, tada atsargiai apverskite ir kitą pusę kepkite 1 minutę. Pakartokite su likusia tešla.

Iškepusius blynelius sudėkite į lėkštę ir kiekvieną atskirkite kepimo popieriumi.

Jei valgysite iš karto, įdėkite blynelį atgal į šiltą keptuvę. 

Į blynelio centrą dėkite sūrį ir ant silpnos ugnies leiskite jam ištirpti. 

Ant viršaus uždėkite špinatų, uždengę dangčiu kelias sekundes leiskite jiems suminkštėti, tuomet į vidurį įmuškite kiaušinį, užlenkite blynelį aplink įdarą, užberkite druskos, pipirų, uždengę dangčiu kepkite, kol baltymas sustings, o trynys dar liks skystas. Patiekę pabartykite krapais. 

Skanaus!

Tips’ai:

  • Į blynelius galima dėti ir kumpio griežinėlį, jį reikėtų dėti šalia kiaušinio.

  • Vietoje špinatų galite dėti žirnelius. 

  • Iškeptus blynelius galite apibarsyti nebūtinai krapais, rinkites savo mėgstamas žoleles. 

  • Labai tiktų česnakiniai laiškai. 

  • Jei norite blynelius paversti įdomesniais, galite į tešlą įdėti blendintus pakeptus špinatus, tuomet blyneliai bus žali. 

  • Galite į tešlą įpilti burokėlių sulčių. 

  • Blynelius galite užšaldyti ar kelioms dienoms palikti šaldytuve. 

  • Suvyniokite juos turima plėvele. Šaldytuve blyneliai išsilaikys apie 3–5d. , o šaldiklyje – apie 1mėn.

     

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *