Receptai

Cream cheese, špinatais bei artišokais įdaryta vištiena

Cream cheese su špinatais bei artišokais įdaru užkamšyta, tąsiu sūriu užkepta, burnoje tirpstanti vištiena. Jaukus patiekalas sekmadienio vakarienei, o gal net Velykų stalui. Sotus, šiltas, be galo skaniai lėkštėje kontrastuoja su gaiviomis žaliomis daržovėmis, o Vilkyškių Original cream cheese patiekalui suteikia švelnų skonį ir komforto maisto pojūtį.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

  • 2 didelių vištienos krūtinėlių
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek pipirų
  • Šiek tiek citrinos sulčių

Įdarui:

  • 1/2 nedidelio poro
  • 5 česnako skiltelių
  • 200 g špinatų
  • saujelės smulkintų artišokų
  • 1-os citrinos žievelės, nutarkuotos
  • 1 indelio Vilkyškių original cream cheese
  • druskos pagal skonį
  • saulėje džiovintų pomidorų pesto arba maltų džiovintų pomidorų

Į kepimo indą įdėkite:

  • vyšninių pomidoriukų
  • ant viršaus užtarkuokite VILVI Gouda sūrio

Gaminimo eiga:

  1. Nupjauname ir supjaustome porą. 
  2. Supjaustome artišokus. 
  3. Sutarkuojame VILVI Gouda sūrį. 
  4. Keptuvę įkaitiname, įpilame šiek tiek aliejaus, dedame vištienos krutinėlę kepti. Ant viršaus užbarstome druskos, pipirų, užspudžiame šiek tiek citrinos sulčių. Vištieną apkepame iš abiejų pusių. 
  5. Apkepusią vištieną išimame, atidedame į šalį. 
  6. Keptuvėje apkepame porą, česnakus, dedame artišokus, špinatus. Tada dedame Vilkyškių original cream cheese, patarkuojame citrinos žievelės, įdedame druskos bei saulėje džiovintų pomidorų pesto, arba, jei neturite, maltų džiovintų pomidorų. 
  7. Įpjauname išilgai iškeptą vištieną, kemšame ją paruoštu įdaru. 
  8. Vištieną dedame į kepimo indą, šalia įdedame pomidoriukų, ant viršaus užbarstome VILVI Gouda sūrio. 
  9. Kepame 180 laipsnių orkaitėje ~ 35-40 min. 
  10. Patiekite su juodasiais ryžiais ir garuose troškintais brokoliais. 

Skanaus! 

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *