Receptai

Tobulas keptas sūrio pyragas

Čia yra TAS vienintelis ir nepakartojamas klasikinis cheesecake’as. Pagaminsite lengvai ir greitai, sunkiausia dalis nebent ta, kad reikės palaikyti per naktį šaldytuve ir ragauti tik kitą dieną.

Esminis ingredientas – Vilkyškių original cream cheese, kurio sudėtyje yra 99% varškės. Puikiai tinka ne tik sūrio pyragui, bet ragaujant tiek saldų, tiek sūrų sumuštinį, gaminant sušius ar kitus patiekalus!

Kiekiai recepte skirti 22 cm skersmens kepimo formai. 

INGREDIENTAI

Jums reikės:

Pagrindui reikės:

• 180 g kvadratinių sausainių
• 2 v.š. rudojo cukraus
• 70 g Vilkyškių sviesto

Įdarui reikės:

• 5 pakuočių (viso 750 g) Vilkyškių original cream cheese
• 130 g cukraus
• 200 g Vilkyškių grietinės
• 1/4 a.š. maltos vanilės arba 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
• 1 v.š. citrinos arba laimo sulčių
• 3 kiaušinių

Gaminimo eiga:

1. Pora valandų prieš gamybą išimame įdaro ingredientus iš šaldytuvo, kad gaminant jie būtų kambario temperatūros.
2. Ruošiame pagrindą: sausainius sutriname maisto smulkintuvu iki trupinių tekstūros. Juos sumaišome su cukrumi ir lydytu Vilkyškių sviestu. Kepimo formos dugną apdengiame kepimo popieriumi, suberiame pyrago pagrindo masę ir paspausdami suformuojame tvirtą pagrindą bei kraštus (nebūtinai iki pat viršaus). Pyrago pagrindą kepame 180 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija 10 minučių. Atvėsiname.
3. Ruošiame įdarą: dubenyje išplakame kambario temperatūros Vilkyškių original cream cheese su cukrumi iki tolygios masės. Dedame Vilkyškių grietinę, įspaudžiame laimo ar citrinos sultis, beriame vanilę ir išplakame. Įmušame kiaušinius ir išplakame – tik labai svarbu neperplakti, tad plakite tik tol, kol kiaušiniai tolygiai įsimaišys į masę.
4. Paruoštą įdarą pilame ant atvėsusio pagrindo.
5. Pyragą kepame 180 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija 15 min. Sumažiname orkaitės temperatūrą iki 120 laipsnių ir kepame dar 90 min.
6. Atveriame orkaitės dureles, tačiau pyrago neišimame. Pilnai atvėsiname jį orkaitėje praviromis durelėmis. Jei iškart ištrauksite, pyrago paviršius gali skilti. Pilnai atvėsusį pyragą apdengiame maistine plėvele ir siunčiame nakčiai į šaldytuvą.

Tips’ai:

Kepimas vandens vonelėje – nebūtinas žingsnis, tačiau jei juo pasinaudosite, pagaminsite dar skanesnį ir gražesnį pyragą. Toks kepimo būdas sumažina sūrio pyrago skilimo riziką, nes pyragas kepdamas drėgnoje aplinkoje kyla lėtai ir ramiai, o taip pat ir iškepęs mažiau “nusėda”. Tačiau šį metodą naudokite tik tokiu atveju, jei turite kokybišką kepimo formą ir tvirtą aliuminio foliją, kad vanduo nepatektų į pyrago vidų.

Viskas labai paprasta – tiesiog atsakingai apsukite formą su tvirta folija, pyragą dėkite į gilesnę kepimo skardą ir prieš kepant į ją įpilkite verdančio vandens, kad apsemtų apie 2 cm kepimo formos.

Skanaus! 

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *