Tirpstantys burnoje kalakutienos kotletai grybų ir pelėsinio sūrio padaže

Tirpstantys burnoje kalakutienos kotletai grybų ir pelėsinio sūrio padaže

Prisipažįstu, man yra visiška kotletų ir kukulių obsesija. Aš daugiau nei pusę metų į savaitę bent du kartus valgau kotletus arba kukulius! Ir pagaliau radau skaniausią jų receptą!

Gaminau juos antrą Kalėdų dieną savo šeimai, tai visi valgė aikčiodami ir kartojo tiek, kad baigėsi visas puodas.

Jų inspiraciją radau šefo Deivydo Praspaliausko naujoje knygoje „Maistas: namų virtuvė“. Pridėjau savo interpretacijų ir turim puikų rezultatą.

Pateikiau su šilkine bulvių koše bei marinuotais agurkėliais.

Vištienos kotletukai / kukuliukai su mėlynojo pelėsinio sūrio ir grybų padažu:

Kukuliams:

  • 500 g maltos kalakutienos
  • apie 100 g džiūvėsių (aš pati susimaliau kelių dienų, padžiūvusę bandelę)
  • 100 g VILVI Memel Prussia 3 mėn. (sutarkuoti)
  • 1 kiaušinio
  • 1 a.š. maltos kalendros
  • 1 a.š. džiovinto arba šviežio čiobrelio lapelių
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 raudonojo svogūno
  • šlakelio laimo sulčių
  • druskos
  • pipirų

Padažui:

  • 2 š. alyvuogių aliejaus
  • 2 š. sviesto
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 svogūno
  • 150 g rudųjų pievagrybių (ar kitų grybų, priklausomai nuo sezono)
  • 100 g VILVI Memel Blue su mėlynaisiais pelėsiais
  • 2 šaukštai miltų
  • 250 ml vištienos sultinio
  • 1 a.š. cinamono, bet dėjau dar ir cinamono lazdelę
  • rozmarino šakelė
  • druskos
  • pipirų
  • 70 ml grietinėlės
  • papuošimui laiškinių česnakų

Gaminimo eiga:

Pirmiausia pasidarome kukulius. Sumaišome visus ingredientus. Svogūnas turėtų būti smulkiai pjaustytas, sūris sutarkuotas, česnakas sutrintas arba smulkiai sukapotas. Formuojame kukuliukus. Juos apkepiname įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus. Nereikia, kad kukuliai pilnai iškeptų, nes juos dar troškinsime. Juos  apskrudinkite, kol taps auksiniai ir patraukliai skanūs.

Ruošiame padažą.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sviestą. Dedame smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnaką. Po poros minučių sudedame pjaustytus grybus ir dar kepiname. Įmaišome miltus ir dar apie minutę pakepiname. Lėtai, nuolat maišydami pilame sultinį. Kai jau padažas sutirštėja, dedame cinamoną, rozmariną, beriame druskos, pipirų. Į padažą dedame kukulius ir troškiname apie 10 min. Jeigu padažas per tirštas, dar pilame sultinio ar tiesiog vandens.

Kai jau procesas baigtas, dedame pelėsinio sūrio, apibarstome su smulkintais laiškiniais česnakais. Pateikiame su bulvių koše, makaronais ar ryžiais. Puikiai tinka rauginti arba marinuoti agurkai ar burokėliai.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą