Šį kartą siūlome pasigaminti filo tešlos pyragą su gardžiąja Vilkyškių varške, burokėlių lapais ir Vilvi Gouda sūriu. Filo tešla – tai popieriaus plonumo tešlos lakštai kilę iš Vidurio Rytų ir Balkanų regionų. Dėl savo plonumo jie sukepa į traškius sluoksnius ten, kur mažai drėgmės arba į sultingus ten, kur liečiasi su įdaru. Kviečiame išbandyti šį receptą!
INGREDIENTAI
Vienam 24 cm skersmens pyragui Jums prireiks:
• Šiek tiek alyvuogių aliejaus
• Smulkinto poro
• Kelių česnako skiltelių
• 400 g. burokėlių lapų arba špinatų
• 2 pakelių (2×180 g) Vilkyškių varškės (9 % rieb.)
• Vilvi Gouda sūrio
• 5-ių filo tešlos lakštų (ieškokite šaldytos didžiuosiuose prekybos centruose)
• 2 kiaušinių
• Šiek tiek druskos
• Šiek tiek pipirų
• Šlakelio citrinos sulčių
• Šiek tiek sviesto
Gaminimo eiga:
- Alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintą porą, kelias smulkintas česnako skilteles, suberkite 400 g. burokėlių lapų arba špinatų ir po minutės nukelkite nuo kaitros.
- Įmaišykite du pakelius (2 x 180 g) Vilkyškių varškės (9% rieb.), du kiaušinius, druskos ir pipirų, galima įspausti šlakelį citrinos sulčių.
- Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi (kad jį būtų paprasta lankstyti, sušlapinkite vandeniu ir išsunkite), pasiruoškite 5 filo lakštus. Ištirpdykite kelis šaukštus sviesto. Vieną po kito tešlos lakštus tepkite plonu sviesto sluoksniu. Lakštus sluoksniuokite kepimo inde taip, kad liktų nukarę kraštai.
- Į vidų supilkite įdarą, įtarkuokite dosnų Vilvi Gouda sūrio sluoksnį, užlankstykite tešlos kraštus ir aptepkite sviestu.
- Kepkite 180 °C orkaitėje apie 40 min., ištraukę leiskie kelias minutes pagulėti ir tuomet pjaustykite bei patiekite dar karštą.
Tips’ai:
Tai puikus paruoštukas – savaitės eigoje pietums galima pasišildyti gabalėlį ir patiekti su salotomis arba sriuba.