Receptai

Filo tešlos pyragas su varške ir sūriu

Šį kartą siūlome pasigaminti filo tešlos pyragą su gardžiąja Vilkyškių varške, burokėlių lapais ir Vilvi Gouda sūriu. Filo tešla – tai popieriaus plonumo tešlos lakštai kilę iš Vidurio Rytų ir Balkanų regionų. Dėl savo plonumo jie sukepa į traškius sluoksnius ten, kur mažai drėgmės arba į sultingus ten, kur liečiasi su įdaru. Kviečiame išbandyti šį receptą!

INGREDIENTAI

Vienam 24 cm skersmens pyragui Jums prireiks:

• Šiek tiek alyvuogių aliejaus
• Smulkinto poro
• Kelių česnako skiltelių
• 400 g. burokėlių lapų arba špinatų
• 2 pakelių (2×180 g) Vilkyškių varškės (9 % rieb.)
• Vilvi Gouda sūrio
• 5-ių filo tešlos lakštų (ieškokite šaldytos didžiuosiuose prekybos centruose)
• 2 kiaušinių
• Šiek tiek druskos
• Šiek tiek pipirų
• Šlakelio citrinos sulčių
• Šiek tiek sviesto

Gaminimo eiga:

  1. Alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintą porą, kelias smulkintas česnako skilteles, suberkite 400 g. burokėlių lapų arba špinatų ir po minutės nukelkite nuo kaitros.
  2. Įmaišykite du pakelius (2 x 180 g) Vilkyškių varškės (9% rieb.), du kiaušinius, druskos ir pipirų, galima įspausti šlakelį citrinos sulčių.
  3. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi (kad jį būtų paprasta lankstyti, sušlapinkite vandeniu ir išsunkite), pasiruoškite 5 filo lakštus. Ištirpdykite kelis šaukštus sviesto. Vieną po kito tešlos lakštus tepkite plonu sviesto sluoksniu. Lakštus sluoksniuokite kepimo inde taip, kad liktų nukarę kraštai.
  4. Į vidų supilkite įdarą, įtarkuokite dosnų Vilvi Gouda sūrio sluoksnį, užlankstykite tešlos kraštus ir aptepkite sviestu.
  5. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 40 min., ištraukę leiskie kelias minutes pagulėti ir tuomet pjaustykite bei patiekite dar karštą.

Tips’ai:

Tai puikus paruoštukas – savaitės eigoje pietums galima pasišildyti gabalėlį ir patiekti su salotomis arba sriuba.

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *