Dėl avokado skrebučių eina iš proto visas pasaulis. Tai vienas iš labiausiai grotažyme žymimų patiekalų Instagram socialinėje erdvėje. #myliusuri irgi nori turėti savo #avocadotoast variantą, – taigi keliaujame į virtuvę ir pradedame gamybą.
Puikiai tiks jeigu:
- norite greitų bei sočių pusryčių
- įtrauksite į sekmadienio brunch’o meniu
- netikėtai užsuko svečiai
- vietoj užkandžio
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- Saujelės grybų (kokių tik norite, o jeigu patys rinkot, tai išvis fantastika)
- 1 galvos baltojo svogūno
- 1 avokado
- Ciabattos ar kitos
- mėgstamos duonos
- Visokių sūrių: „Memel Blue” „Vilkyškių pieninės” su mėlynuoju pelėsiu, sūrio „Prussia”
- Druskos
- Juodųjų pipirų
- Aliejaus
- Šlakelio citrinos arba laimo sulčių
Gaminimo eiga:
Avokadą išskobkite ir sutrinkite jį šakute vidutinio.
Į masę dėktie žiupsnelį druskos, jos aš stengiuosi nevartoti daug. Įspauskite šlakelį laimo ar citrinos sulčių – taip skonis susibalansuoja ir masė avokadui stovint kambario temperatūroje nepajuoduoja.
Grybus supjaustykite riekelėmis ir pakepktie su svogūnu ant vidutinės ugnies, kol svogūnas taps auksinis, o grybai apskrus ir suminkštės.
Duonelę galite paskrudinti skrudintuve arba orkaitėje kelias minutes.
Serviravimas:
Trintą avokado masę tepame ant skrebučio, dedame pakepintus grybus. Sūrių pasirinkimas – jūsų fantazijai. Puikiai tinka tiek su mėlynaisiais pelėsiais „Memel Blue”, tiek tarkuotas „Prussia”.