#avocadotoast su grybais ir sūriu

#avocadotoast su grybais ir sūriu

Dėl avokado skrebučių eina iš proto visas pasaulis. Tai vienas iš labiausiai grotažyme žymimų patiekalų Instagram socialinėje erdvėje. #myliusuri irgi nori turėti savo #avocadotoast variantą, – taigi keliaujame į virtuvę ir pradedame gamybą.
Puikiai tiks jeigu:
  • norite greitų bei sočių pusryčių
  • įtrauksite į sekmadienio brunch’o meniu
  • netikėtai užsuko svečiai
  • vietoj užkandžio

Avokado skrebutis su grybais ir sūriu

Jums reikės:

  • Saujelės grybų (kokių tik norite, o jeigu patys rinkot, tai išvis fantastika)
  • 1 galvos baltojo svogūno
  • 1 avokado
  • Ciabattos ar kitos mėgstamos duonos
  • Visokių sūrių: „Memel Blue” „Vilkyškių pieninės” su mėlynuoju pelėsiu, sūrio „Prussia”, mocarelos
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų
  • Aliejaus
  • Šlakelio citrinos arba laimo sulčių

Gaminimo eiga:

Avokadą išskobkite ir sutrinkite jį šakute vidutinio.
Į masę dėktie žiupsnelį druskos, jos aš stengiuosi nevartoti daug. Įspauskite šlakelį laimo ar citrinos sulčių – taip skonis susibalansuoja ir masė avokadui stovint kambario temperatūroje nepajuoduoja.
Grybus supjaustykite riekelėmis ir pakepktie su svogūnu ant vidutinės ugnies, kol svogūnas taps auksinis, o grybai apskrus ir suminkštės.
Duonelę galite paskrudinti skrudintuve arba orkaitėje kelias minutes.
Serviravimas:
Trintą avokado masę tepame ant skrebučio, dedame pakepintus grybus. Sūrių pasirinkimas – jūsų fantazijai. Puikiai tinka tiek su mėlynaisiais pelėsiais „Memel Blue“, tiek tarkuotas „Prussia“ ar „Žalgiris“. Be abejo, ir mocarela.
Komentarų dar nėra

Palikite komentarą