Taip kaip mes rudenį pasidabiname paltais, batais, megztiniais, švarkais ir tiesiog daugiau gražių sluoksnių bei derinių ant savo kūno, išsiskiriančiais įspūdingesnėmis medžiagomis bei raštais drabužiais, taip ir gamta. Gamtoje medžiai ir visa kita pradeda spalvintis kurdami natūralius paveikslus, prieš tai pateikdami gausybę gėrybių: vaisių ir daržovių.
Kriaušės figos ir sūris
Kaip jau turėjote suprasti, kalbėsiu apie rudens gėrybes ir ką iš jų skanaus pasigaminti su meile sūriui arba kitaip tariant #mylisuri.
Praeitų metų rudenį su kriaušėmis gaminome sriubą. Kviečiu prisiminti:
Rudeniška kriaušių, morkų ir saldžių bulvių sriuba su sūriu ir riešutais – hygge vakarui
Tuomet šiek tiek vėlyvesnį rudenį su obuoliais ir sūriu gaminome pyragą:
Obuolių pyragas su sūrio twistu
Šiemet į pasimatymą kviečiame figas. Na, ir kriaušaites.
INGREDIENTAI
Keptos kriaušės ir figos, įdarytos riešutais ir sūriu:
Jums reikės:
- Figų (2-4 vnt, priklausomai nuo valgytojų skaičiaus)
- Kriaušių (taip pat priklausomai nuo valgytojų skaičiaus)
- „Vilkyškių pieninės” sūrio su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue”
- Medaus
- Graikinių riešutų
Rudeniška pica su kumpiu, figomis, kriaušaitėsmis ir vynuogėmis:
- Picos pagrindui: 1kg miltų, 30g druskos, 6g mielių, 500ml vandens
- „Vilkyškių pieninės” sūrio su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue”
- „Vilkyškių pieninės” sūrio „Prussia”
- Alyvuogių aliejaus
- Riešutų (mėgstamų)
- Juodųjų pipirų
- Kumpio (naudojau Prosciutto)
- Kriaušių
- Figų
- Vynuogių
- Juodųjų pipirų
- Rukolos arba špinatų
Gaminimo eiga:
Keptos kriaušės ir figos, įdarytos riešutais ir sūriu:
Figas įpjaukite kryžiumi, taip, jog ji pasidalintų į keturias dalis. Bet ne iki galo.
Kriaušes išskaptuokite.
Graikinius riešutus susmulkinti.
Medų galite patirpdyti.
Tuomet į kriaušes ir figas pridėkite pjaustyto arba trupinto sūrio su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue”.
Figas kepkite 8min 180 laipsnių temperatūroje.
Kriaušės reiktų 12min.
Galima variacija
Figas ir kriaušes galite pakepti truputį ilgiau, jog jos dar labiau suminkštėtų ir tokią užtepėlę galite pateikti ant mėgstamos baltos duonos.
Jeigu norite, galite iškart pasigaminti brusketas.
Panašiai kaip šiame sexy užkandukų recepte su persikais.
Rudeniška pica su kumpiu, figomis, kriaušaitėsmis ir vynuogėmis:
Jeigu gaminsite tešlą patys, tuomet reiktų viską sumaišyti, gerai išminkyti ir bent valandą, įvyniotą į plėvelę reikėtų pakildinti. Esu mačius italų, kurie tešlą laiko parą šaldytuve. Tai kaip ir vieno atsakymo nėra. Rinkitės pagal laiką.
Tuomet tešlą gerai iškočioti. Bet nepadarykite jos siūlyškai plonos. Mat gali sukepti.
Jeigu atvirai, aš tešla pirkau vienoje picerijoje – žinai, kad gerai padaryta ir sutaupai laiko.
Ant picos tešlos labai gausiai pilkite aliejaus. Papipirinkite.
Dėkite pjaustytas kriaušes, figas, vynuoges, riešutus ir kumpį.
Sūrį su mėlynuoju pelėsiu dėkite kubeliais, o „Prussia” patarkuokite. Negailėkite.
Galite užmesti špinatų ir juos kepti kartu. Galite rukola pagardinti ištraukus picą iš orkaitės.
Kepti picos režimu 180 laipsnių temperatūroje 12min.
Galima variacija
Drąsiai naudokite ir interpretuokite su savo mėgstamais ingredientais.