Graikiškos salotos dažnai būna truputėlį nuskriaustos. Restoranuose dažnai jos meniu pozicijas užleidžia Kaprio (apie kurias kalbėsime rugpjūtį), Cezario ar tuno salotoms. Bet neskriauskite jų savo virtuvėje ir gaminkite. O jeigu nemėgstate fetos (tradiciškai graikiškos salotos yra ruošiamos su fetos sūriu), keiskite ją sūriu su mėlynuoju pelėsiu.
Graikiškose salotose, kaip ir ruošiant visą maistą, svarbiausia kokybiški ingredientai.
Čia pagrindinį vaidmenį atlieka lapai, šviežūs agurkai, sultingi pomidorai, alyvuogės, kokybiškas tyras alyvuogių aliejus, svogūnai ir paprikos. Kartais salotų lapai, keičiami į kopūstus, valgomuosius runkelius, ridikėlius ar bulves.
Ruošiant padažą – nepamirškite raudonėlių ir citrinos. Galima pašlakstyti raudonojo vyno actu.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- Mėlynojo svogūno
- Mėgstamų pomidorų
- Agurkų
- Juoduojų alyvuogių
- Vilvi Memel Blue sūrio su mėlynuoju pelėsiu
Padažui:
- Alyvuogių aliejaus
- Česnako
- Citrinos sulčių
- Juodųjų pipirų
- Druskos
- Raudonėlio
Gaminimo eiga:
Sumaišykite padažui skirtus ingredientus: išspauskite česnako, įspauskite citrinos sulčių, pilkite aliejaus, dėkite druskos, pipirų, raudonėlio, galima įpilti šlakelį vandens.
Agurkus ir pomidorus supjaustykite, o salotų lapus suplėšykite. Beje, graikiškose salotose įprastai agurkai būna pjaustyti didesniais kubeliais, pomidorai taip pat stambiau, o svogūnas griežinėliais.
Serviruokite viską sudėję juostelėmis arba iškart sumaišę.
Skonių variacija
Galima dėti paprikos ir pažaisti su padažo ingredientų proporcijomis.