Graikiškų salotų interpretacija su mėlynojo pelėsio sūriu

Graikiškų salotų interpretacija su mėlynojo pelėsio sūriu

Graikiškos salotos dažnai būna truputėlį nuskriaustos. Restoranuose dažnai jos meniu pozicijas užleidžia Kaprio (apie kurias kalbėsime rugpjūtį), Cezario ar tuno salotoms. Bet neskriauskite jų savo virtuvėje ir gaminkite. O jeigu nemėgstate fetos (tradiciškai graikiškos salotos yra ruošiamos su fetos sūriu), keiskite ją sūriu su mėlynuoju pelėsiu.

Graikiškose salotose, kaip ir ruošiant visą maistą, svarbiausia kokybiški ingredientai.

Čia pagrindinį vaidmenį atlieka lapai, šviežūs agurkai, sultingi pomidorai, alyvuogės, kokybiškas tyras alyvuogių aliejus, svogūnai ir paprikos. Kartais salotų lapai, keičiami į kopūstus, valgomuosius runkelius, ridikėlius ar bulves.

Ruošiant padažą – nepamirškite raudonėlių ir citrinos. Galima pašlakstyti raudonojo vyno actu.

Graikiškų salotų interpretacija su mėlynojo pelėsio sūriu

Jums reikės:

  • Mėlynojo svogūno
  • Mėgstamų pomidorų
  • Agurkų
  • Juoduojų alyvuogių
  • Sūrio su mėlynuoju pelėsio sūriu (naudojau smulkintą „Memel Blue” „Vilkyškių pieninės”)

Padažui:

  • Alyvuogių aliejaus
  • Česnako
  • Citrinos sulčių
  • Juodųjų pipirų
  • Druskos
  • Raudonėlio

Gaminimo eiga:

Sumaišykite padažui skirtus ingredientus: išspauskite česnako, įspauskite citrinos sulčių, pilkite aliejaus, dėkite druskos, pipirų, raudonėlio, galima įpilti šlakelį vandens.

Agurkus ir pomidorus supjaustykite, o salotų lapus suplėšykite. Beje, graikiškose salotose įprastai agurkai būna pjaustyti didesniais kubeliais, pomidorai taip pat stambiau, o svogūnas griežinėliais.

Serviruokite viską sudėję juostelėmis arba iškart sumaišę.

Skonių variacija

Galima dėti paprikos ir pažaisti su padažo ingredientų proporcijomis.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą