Mokyklos laikais per pietų pertrauką mėgdavome nusipirkti bandelių su varške – tas skonis iki šiol kelia nostalgiškus prisiminimus! Bet tokias jūs galite pasigaminti namuose! Naudokite VILVI kefyrą, varškę ir original cream cheese – gausis itin švelnus ir kremiškas įdaras. Dar papildykite šviežiomis uogomis, ir rezultatas – minkštos, kvapnios, tiesiog tobulos bandelės!
INGREDIENTAI
Bandelėms Jums reikės:
- 500g miltų
- 250ml VILVI kefyro
- 100g cukraus
- 50g VILVI sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 kiaušinio
- Truputi druskos
- Vanilės
Varškės kremui Jums reikės:
- 360g VILVI varškės
- 150g original cream cheese
- 1 kiaušinio baltymo
- 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo
- šaukštelio cukraus
- citrinos žievelės
Gaminimo eiga:
Kefyrą sumaišykite su kepimo milteliais ir palikite 5 minutėms, kad aktyvuotųsi.
Kiaušinį išplakite su cukrumi ir druska, supilkite kefyrą, ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.
Po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą, kol ji taps minkšta ir nelips prie rankų.
Palikite tešlą pailsėti 20-30 min., tada formuokite bandeles ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 20 min.
Prieš kepant, tešlą patepkite kiaušinio plakiniu.