Tradicinis patiekalas – bet kiek kitaip! Balta mišrainė su dešra ir sūriu su mėlynaisiais pelėsiais.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
• 3-4 bulvių
• 3 morkų
• 2 raugintų agurkų
• 300g konservuotų žirnelių
• mėgstamo majonezo
• 100-150 g VILVI Memel Blue sūrio su mėlynaisiais pelėsiais
• 100g Mortadella itališkos dešros arba virto kumpio
• druskos
• pipirų
• juodos duonos
• krapų arba žirnių daigų
Gaminimo eiga:
Gaminant baltą mišrainę svarbiausia, jog viskas būtų smulkiai supjaustyta ir netrūktų raugintų agurkų. Majonezo proporciją kiekvienas pasirenka pagal savo įpročius ir pomėgius. Pasigaminus klasikinę mišrainę, reiktų nepagailėti juodųjų pipirų, druskos pagal skonį, tuomet pagardinti smulkiai supjaustyta itališką Mortadella dešra ir įmaišyti majonezą. Tuomet gabaliukais sutrupinti VILVI Memel Blue sūrį su mėlynaisiais pelėsiais. Jis suteiks pikantiškumo.
Pateikimui naudojame duonos riekelę ant kurios formuojame baltos mišrainės “bokštelį”. Aišku, galima ir tradiciškai pateikti dideliame inde. Papuošimui galima naudoti krapus arba žirnių daigus.
Jeigu mėgstate mišrainę su virtu kiaušiniu ar svogūnais – jie čia irgi puikiai tinka.
Skanaus!