Ar esate ragavę pyragą, kurio skonis iki šiol išlikęs atmintyje? Purus, minkštas? Jei tokio prisiminimo neturite – šis receptas padės jį sukurti, jei turite – primins tą tobulą skonį! Geresniam skoniui išgauti naudokite aukštos kokybės pieno produktus – VILVI cream cheese, sviestą bei grietinę. Pakepus orkaitėje ir pakvipus namams ypač sunku neparagauti ir laukti iki rytojaus!
INGREDIENTAI
Jums reikės:
Kremui:
- 800g VILVI cream cheese
- 130g cukraus
- 4 kiaušinių
- 150g grietinės
Pagrindui:
- 350g sausainių
- 140g sviesto
- 1 arbatinio šaukštelio cinamono
Cinamono trupiniams:
- 50g cukraus
- 10g miltų
- 1 arbatinio šaukštelio cinamono
- 15g tirpinto sviesto
Gaminimo eiga:
1. Sausainius sutriname iki trupinių ir sumaišome su tirpintu sviestu. Suberiame į kepimo popieriumi išklotą formą ir spausdami stikline suformuokite pagrindą.
2. Pagrindą kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių su kaitinimu iš viršaus ir apačios. Pagrindui leiskite atvėsti, orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 145 laipsnių.
3. Pasigaminti cinamono trupiniams į indą dėkite miltus, cinamoną, cukrų ir tirpintą sviestą ir viska išmaišykite.
3. Kremui naudokite VILVI kreminį sūrį, grietinę, cukrų. Elektriniu plaktuvu (mažu greičiu) išsukite iki vientisos masės. Po vieną muškite kiaušinius, gerai išsukdami po kiekvieno.
4. Ant sausainių pagrindo supilkite kremą.
5. Ant kremo viršaus pabarstykite cinamono trupinius
5. Pyragą dėkite į orkaitės vidurį. Kepkite 60 minučių.
6. Orkaitę išjunkite, jos dureles lengvai praverkite ir palikite valandai, kad pyragas po lengva atvėstu. Vėliau dėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį.
Skanaus!