Jaukus, vanile ir vyšniomis kvepiantis, burnoje tirpstantis pyragas, išraiškingam skoniui prisodrintas maltais riešutais ir purus dėl su cukrumi ištrinto VILVI sviesto bei kefyro. Ypatingas, bet nesudėtingas.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
• 100 g VILVI kambario temp. sviesto
• 120 g nerafinuoto cukraus
• 3 kiaušinių
• 90 g VILVI kefyro
• 170 g maltų riešutų (naudojome migdolus, lazdynus ir karijas)
• 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
• 1 šaukštelio kepimo miltelių
• 1/2 citrinos sulčių ir žievelės (tarkuoti tik geltoną dalį, kad nebūtų kartu)
• 90 g kvietinių miltų
Vyšnioms:
• 400 g vyšnių (tinka šaldytos)
• 40 g nerafinuoto cukraus
• 1,5 šaukšto kukurūzų krakmolo
• 1 citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
1. Ištrinti sviestą su cukrumi iki purumo. Įmaišyti vieną po kito kiaušinius, kefyrą, maltus riešutus, vanilę, kepimo miltelius, nugesintus citrinos sultimis ir miltus.
2. Vyšnias sumaišyti su krakmolu, cukrumi ir citrinos sultimis.
3. Į kepimo popieriumi išklotą formą pirmiausia supilti pyrago masę, ant viršaus dėti 2/3 vyšių. Apibarstyti cukrumi paviršių. Šauti į 180 C (su vėju) orkaitę ~ 50 min.
4. Likusias vyšnias pakaitinti ant mažos kaitros, kol šiek tiek sutirštės. Pyragą patiekti su padažu.
Skanaus!