Receptai

Dešrainis su sūriu ir šonine

Kai ateina šilti, vasariški orai – dingsta noras ilgai stovėti prie puodų. Norisi pasimėgaut kiekvienu saulės spinduliu, todėl ir maisto gaminimą patogiau perkelti į lauką, tad grilius tampa vienu geriausių pagalbininkų! O kai ir prie jo ilgai stovėti nesinori – nėra geresnio patiekalo už dešrainius. Pagaminimas greitas, o ir į lėkštes dėlioti nieko nereikia. Kiekvienas gali susikomponuoti patiekalą taip, kaip nori. Šiandienos receptas – dešrainiai įdaryti sūriu ir apvynioti šonine. Sūris čia labai svarbus, todėl rinkausi kietąjį sūrį 𝐕𝐢𝐥𝐯𝐢 𝐌𝐞𝐦𝐞𝐥 𝐏𝐫𝐮𝐬𝐬𝐢𝐚, kuris suteikė dešrainiui kremiškumo, o šoninė pridėjo traškumo.

4 dešrainiams jums reikės:

4 bandelių dešrainiams

4 dešrelių, kurios yra tinkamos grilinimui

3-4 riekelių 𝐕𝐢𝐥𝐯𝐢 𝐌𝐞𝐦𝐞𝐥 𝐏𝐫𝐮𝐬𝐬𝐢𝐚 sūrio

4 šalto rūkymo šoninės juostelių

Pagardams:

garstyčių, kečupo ar kito mėgstamo padažo

1/2 raudonojo svogūno

1 pomidoro

1 agurko

saujelės salotų

Eiga:

Įkaitinkite grilių iki 180C, kepkite ant tiesioginės kaitros, tačiau saugokite, kad nebūtų atviros liepsnos.

Dešreles įpjaukite išilgai per vidurį, sūrio riekeles supjaustykite į keturias juosteles ir įdarykite dešrelę. Aš vienai dešrelei naudojau 3 sūrio juosteles. Tuomet dešrelę apvyniokite šoninės juostele.

Visas daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais ir padėkite į indelius, kad būtų lengva pasiimti norimą pagardą ir dėtis į dešrainį.

Dešreles kepkite tiesioginėje kaitroje, padėję ant grotelių sūriu į viršų (neapsukite, kad sūris neištekėtų žemyn) pakepkite apie 5min, kol šoninė apskrus, o sūris išsilydys. Ten pat šiek tiek pakaitinkite ir bandeles, kad jos kiek pašiltų ir apskrustų.

O dabar smagiausia dalis – į dešrainį sudėkite visus norimus pagardus, įdėkite paruoštą dešrelę ir užpilkite mėgiamu padažu. Skanaus!

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *