Kai ateina šilti, vasariški orai – dingsta noras ilgai stovėti prie puodų. Norisi pasimėgaut kiekvienu saulės spinduliu, todėl ir maisto gaminimą patogiau perkelti į lauką, tad grilius tampa vienu geriausių pagalbininkų! O kai ir prie jo ilgai stovėti nesinori – nėra geresnio patiekalo už dešrainius. Pagaminimas greitas, o ir į lėkštes dėlioti nieko nereikia. Kiekvienas gali susikomponuoti patiekalą taip, kaip nori. Šiandienos receptas – dešrainiai įdaryti sūriu ir apvynioti šonine. Sūris čia labai svarbus, todėl rinkausi kietąjį sūrį 𝐕𝐢𝐥𝐯𝐢 𝐌𝐞𝐦𝐞𝐥 𝐏𝐫𝐮𝐬𝐬𝐢𝐚, kuris suteikė dešrainiui kremiškumo, o šoninė pridėjo traškumo.
4 dešrainiams jums reikės:
4 bandelių dešrainiams
4 dešrelių, kurios yra tinkamos grilinimui
3-4 riekelių 𝐕𝐢𝐥𝐯𝐢 𝐌𝐞𝐦𝐞𝐥 𝐏𝐫𝐮𝐬𝐬𝐢𝐚 sūrio
4 šalto rūkymo šoninės juostelių
Pagardams:
garstyčių, kečupo ar kito mėgstamo padažo
1/2 raudonojo svogūno
1 pomidoro
1 agurko
saujelės salotų
Eiga:
Įkaitinkite grilių iki 180C, kepkite ant tiesioginės kaitros, tačiau saugokite, kad nebūtų atviros liepsnos.
Dešreles įpjaukite išilgai per vidurį, sūrio riekeles supjaustykite į keturias juosteles ir įdarykite dešrelę. Aš vienai dešrelei naudojau 3 sūrio juosteles. Tuomet dešrelę apvyniokite šoninės juostele.
Visas daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais ir padėkite į indelius, kad būtų lengva pasiimti norimą pagardą ir dėtis į dešrainį.
Dešreles kepkite tiesioginėje kaitroje, padėję ant grotelių sūriu į viršų (neapsukite, kad sūris neištekėtų žemyn) pakepkite apie 5min, kol šoninė apskrus, o sūris išsilydys. Ten pat šiek tiek pakaitinkite ir bandeles, kad jos kiek pašiltų ir apskrustų.
O dabar smagiausia dalis – į dešrainį sudėkite visus norimus pagardus, įdėkite paruoštą dešrelę ir užpilkite mėgiamu padažu. Skanaus!