Receptai

Brokolių ir sūrio vafliai be miltų su pavasarinėmis salotomis ir anties kiaušiniu

Vafliai su sūriu ir kiaušiniu – puiki idėja savaitgalio vėlyviems pusryčiams! 

INGREDIENTAI

4 vafliams Jums reikės:

2 kiaušinių
150 g / 1 puodelio sutarkuoto VILVI GOUDA sūrio 
50 g VILVI Memel blue sūrio su mėlynaisiais pelėsiais 
Juodųjų pipirų

Pagardams Jums reikės: 

2 anties arba vištos kiaušinių
Smidrų
Ridikėlių
Svogūnų laiškų
Krapų
Vilkyškių grietinės
Juodųjų pipirų
Druskos
Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Pasiruošiame pavasarines salotas iš ridikėlių, krapų, svogūnų laiškų ir grietinės. Druska ir pipirai, žinoma.

Vaflių tešla: naudojame brokolių viršūnėles. Jas arba pasigariname, arba 1 min paverdame. Labai smulkiai jas susipjaustome. Išplakame du kiaušinius, tarkuojam VILVI GOUDA (reikės puodelio), pasmulkiname VILVI Memel Blue su mėlynaisiais pelėsiais, dedame pjaustytą brokolį ir pagardiname juodaisiais pipirais.

Vaflius kepame vaflinėje kaip įprastai.

Anties (arba vištos) kiaušinius kepame taip: ant vos vos įkaitintos keptuvės pilame druskos ir aliejaus. Pirmiau įmušame baltymą ir tuomet gražiai uždedame trynį. Kepame ant labai mažos ugnies.

Ir valio – turime gardžiausius, kupinus baltymų ir šviežių pavasario skonių pusryčius! Skanaus! 

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *