Receptai

Nekeptas matcha ir braškių sūrio tortas

Tai greitai bei lengvai pagaminamas, šilko švelnumo nekeptas cheesecake’as, kurio gamybai užtruksite vos pusvalandį (+ naktis šaldytuve!).

Nepaprasto žavesio ir puikaus skonio paslaptis – dviejų skonių pastelinių spalvų sluoksniai. Žalsvas sluoksnis gardintas matcha arbata, o rožinis – braškėmis ir tai išties nepaprastai skanus derinys. 

Esminis ingredientas čia tepamas varškės kremas Vilkyškių original cream cheese, kurio sudėtis – 99% varškės, o skonis ir tekstūra kaip įprasto kreminio sūrio. 

INGREDIENTAI

22 cm skersmens formai Jums reikės:

  • 300 g paprastų kvadratinių sausainių
  • 120 g Vilkyškių sviesto
  • 600 g Vilkyškių original cream cheese
  • 40 g cukraus
  • 20 g vanilinio cukraus
  • 250 g 35% riebumo grietinėlės
  • 15 g želatinos miltelių + 90 ml šalto vandens
  • 1 a.š. matcha arbatos miltelių + 50 ml karšto vandens
  • 200 g šviežių arba šaldytų braškių + 2 v.š. vandens
  • 2 v.š. laimo sulčių

Gaminimo eiga:

  1. Atsegamos kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Aš darau taip – atsegu kepimo formą, ant dugno dedu kepimo popieriaus lapą, užspaudžiu formą ir iš išorės apkerpu kepimo popieriaus kraštus.Kepimo formos šonus denkite tuo atveju, jei naudojate nerūdijančio plieno formą (ji gali nudažyti torto kraštus). 
  2. Ruošiame pagrindą: sausainius beriame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki smulkių trupinių. Juos sumaišome su lydytu sviestu. Gautą masę beriame į formos dugną ir paspaudžiame šaukštu ar delnais, suformuodami tolygų, tvirtą pagrindą. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 10 min, tuomet atvėsiname.
  3. Ruošiame kreminę masę: giliame dubenyje išplakame Vilkyškių original cream cheese, cukrų ir vanilinį cukrų elektriniu plaktuvu iki purios masės, tuomet supilame grietinėlę ir plakame toliau iki standžios kreminės tekstūros. Padaliname perpus į du dubenis.
  4. Ruošiame želatiną: želatinos miltelius sumaišome su šaltu vandeniu ir paliekame 5 min išbrinkti.
  5. Ruošiame matcha: matcha arbatos miltelius užpilame virintu vos pravėsusiu vandeniu ir išplakame, kol nelieka gumulėlių. Į karštą matcha arbatą įmaišome 1/3 želatinos ir pamaišome, kol želatina ištirpsta.
  6. Ruošiame matcha sluoksnį: į vieną dubenį  su puse kreminės masės supilame matcha arbatą, išmaišome. 
  7. Ant atvėsusio pagrindo pilame matcha sluoksnį ir siunčiame 20 min į šaldytuvą.
  8. Ruošiame braškes: braškių kubelius, vandenį ir laimo sultis dedame į puodą ir verdame ant nedidelės kaitros apie 10 min, tuomet braškes sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Į šiltas braškes įmaišome  likusią želatiną ir pamaišome, kol želatina ištirpsta. 
  9. Ruošiame braškinį sluoksnį: į dubenį su likusia puse kreminės masės supilame braškes ir išmaišome. 
  10. Braškių sluoksnį pilame ant sutvirtėjusio matcha sluoksnio, išlyginame paviršių, apdengiame maistine plėvele ir siunčiame į šaldytuvą per naktį. 
  11. Kitą dieną puošiame norimais priedais. 

Skanaus! 

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *