Artėjant Velykoms, neretai apima klausimas – kokiu įdomiu patiekalu būtų galima papuošti Velykinį stalą. Galite neabejoti, šie užkandžiai su VILVI Memel Piquant sūriais ne tik gražiai papuoš stalą, bet ir savo skoniu maloniai nustebins daug ko mačiusius svečius!
INGREDIENTAI
Spalvingoms pikantiškoms mišrainėms Jums prireiks:
3 kiaušinių
3 VILVI Memel Piquant sūrių – su jalapeno pipirais, su bazilikais ir su saulėje džiovintais pomidorais (kiekvieno po 60 g)
3 v.š. majonezo
3 v.š. graikiško jogurto
3 nedidelių skiltelių česnako
Druskos, pipirų
Papildomai reikės:
Baltos duonos
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Kelių saulėje džiovintų pomidorų
Saujelės šviežių krapų
1 a.š. dižono garstyčių
Marinuotų kelmučių | Patiekimui
Šviežio baziliko | Patiekimui
Lukštentų kanapių sėklų | Patiekimui
Gaminimo eiga:
Kietai išverdame kiaušinius.
Į tris dubenėlius paskirstome smulkiai tarkuotus sūrius, po vieną tarkuotą kiaušinį, po šaukštą majonezo ir graikiško jogurto, smulkintą česnaką, druską ir pipirus.
Į dubenėlį su raudonu VILVI Memel Piquant sūriu pridedame smulkintų saulėje džiovintų pomidorų.
Į dubenėlį su žaliu VILVI Memel Piquant sūriu pridedame smulkintų krapų.
Į dubenėlį su geltonu VILVI Memel Piquant sūriu pridedame dižono garstyčių.
Išmaišome visas tris mišraines.
Duoną supjaustome kvadratėliais arba apskritimais taurelės pagalba (iš likusių duonos kraštelių galite pasigaminti krutonus arba maltus džiūvesėlius). Lengvai apšlakstome alyvuogių aliejumi ir apskrudiname 180 laipsnių orkaitėje 5 minutes.
Ant skrebučių dedame po šaukštelį mišrainės ir puošiame grybukais, žalumynais, kanapių sėklomis.
Skanaus!