Receptai

Purios mielinės bandelės su sūriu ir šonine

Belaukiant Velykų namai vis dažniau ima ir pakvimpa kepiniais, nebūtinai saldžiais, kartais sūriais ir labai sočiais. Šios mielinės bandelės su pesto, šonine bei sūriu yra būtent tokios – sočios, nesaldžios, su tįstančiu sūriu ką tik iškepus, lengvai plėšomos, nepaprastai gardžios ir puikiai tinkančios vėlyvam Velykų rytui. Jas kepant namuose tampa nepaprastai jauku!

Gaminant šias bandeles, rinkitės VILVI Memel Prussia kietąjį sūrį, kuris suteikia subtilų saldžios grietinėlės poskonį, o kepant lengvai išsilydo, tad tik iškepus puikiai tįsta ir suteikia dar daugiau sūrio pojūčio.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

• 150 g VILVI Memel Prussia sūrio riekelėmis;
• 150 g VILVI Memel Prussia sūrio tarkavimui;
• 1 puodelio pieno;
• 50 g lydyto Vilkyškių sviesto;
• 2 kiaušinių;
• 7 g sausų mielių;
• 3 ½ puodelio miltų;
• Žiupsnio druskos;
• Kelių valg. š. pesto padažo;
• 100 g šoninės

Gaminimo eiga:

1. Į dubenį pilame šiltą pieną, lydytą sviestą, įmušame kiaušinius ir viską gerai išplakame.
2.Pamažu pilame miltus su mielėmis, pagardiname druska ir maišome, kol gausis vientisa tešla. Ją išminkome ir suformuojame kamuoliuką, kurį paliekame šiltai pastovėti apie valandą laiko, kad tešla iškiltų.
3.Iškilusią tešlą iškočiojame.
4.Tešlą ištepame pesto padažu, dedame sūrio riekeles, smulkintą šoninę ir apibarstome dar šiek tiek tarkuotu sūriu.
5.Tešlą su įdaru susukame į ritinį ir supjaustome norimo storio gabaliukais.
6.Tešlos bandeles dedame į kepimo indą viena šalia kitos.
7.Apibarstome likusiu sūriu ir dedame į 180° orkaitę geroms 20 – 25 minutes.

Skanaus! 

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *