Receptai

Sūri varškėčių versija

Daugelis mėgstame saldžius keptus varškėčius, bet ar kada kilo mintis paruošti sūrią jų versiją? Jie tokie pat purūs, minkšti viduje ir su traškia auksine plutele, tačiau pikantiško skonio, nes pagardinti Vilvi Memel Prussia sūriu. Šalia dera patys įvairiausi priedai, tačiau šį kartą kviečiame išbandyti derinį su grietine, sūdyta lašiša ir svieste su česnaku keptomis voveraitėmis. 

INGREDIENTAI

4-ioms porcijoms Jums reikės:

500 g birios pusriebės Vilkyškių varškės
2 kiaušinių
50 g Vilvi MEMEL PRUSSIA sūrio
6 v.š. speltų miltų | Galima naudoti kvietinius miltus | GF versiai – kukurūzų miltus
Druskos
Aliejaus kepimui

Priedams reikės:
20 g Vilkyškių sviesto
2 skiltelių česnako
Voveraičių ar kitų grybų
Druskos, pipirų
100 g sūdytos lašišos
100 g Vilkyškių grietinės
Šviežių krapų

Gaminimo eiga:

Varškę sumaišome su kiaušiniais, smulkiai tarkuotu sūriu, miltais, druska.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, nustatome šiek tiek mažesnę už vidutinę (ne aukštesnę!) kaitrą.
Drėgnomis rankomis formuojame varškėčius, dedame į keptuvę ir kepame po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Tuomet uždengiame keptuvę ir kepame dar apie 7-8 minutes, kas porą minučių vis apversdami.
Svieste 5 minutes apkepiname voveraites. Įtarkuojame česnaką, pabarstome druska bei pipirais ir kepame dar minutę.
Varškėčius patiekiame su grietine, lašiša, voveraitėmis ir šviežiais krapais.

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *