Turbūt nėra nemėgstančių picos? Šį kartą siūlome pasigaminti picos pyragą primenantį kepinį, kurio pagrindui naudotas žiedinis kopūstas ir Vilvi gardieji sūriai – Gouda ir Memel blue!
INGREDIENTAI
Jums reikės:
Vidutinio dydžio žiedinio kopūsto
1 kiaušinio
Itališkų žolelių mišinio pagal skonį
Druskos ir pipirų pagal skonį
40 g Vilvi Gouda sūrio pagrindui
Šiek tiek alyvuogių aliejaus
Kelių šaukštų pomidorų padažo
Kelių vyšninių pomidoriukių
Apie 30 g Vilvi Memel blue sūrio
Salamio ar kitų patinkančių priedų
Gaminimo eiga:
1. Žiedinį kopūstą supjaustyti nedideliais gabaliukais, atskiriant nuo “šakelių” tik pačius “žiedus”. Susmulkinti iki trupinių.
2. Dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti vis pamaišant apie 10min. Riebalų naudoti nereikia.
3. Atvėsinti ir nuspausti, pvz. per merlę, kad trupiniai būtų kuo sausesni. Ten pat įmušti kiaušinį, sūrį, mėgstamus prieskonius ir suformuoti plokščią padą ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Aptepti alyvuogių aliejumi. Kepti 30min, 180C.
4. Po to užtepti pomidorų padažą, sudėti likusius ingredientus ir kepti dar apie 10min. Ant jau iškepusios uždėti šviežių žalumynų.
Skanaus!