Receptai

Gaivus kefyro desertas

Nidos bangų ir saulės ikvėptas gaivaus vasariško deserto receptas su gardžiuoju Vilkyškių kefyru. Išvaizda primenantis panna cottą, šis kefyro bazės želė desertas su vanilės sėklomis ir šviežiomis uogomis yra vienas gaiviausių saldėsių ir turi tiek daug privalumų: 

• paprastai ir greitai paruošiamas
• kefyro pagrindo – gausus baltymais bei gyvomis gerosiomis bakterijomis (probiotikų šaltinis)
• mažai ingredientų
• estetiškas
• gaiviai rūgštus ir tik vos saldus (tačiau norint saldesnio deserto, galima paprastai pritaikyti pagal save)

INGREDIENTAI

Jums reikės:

  • 250 ml vandens
  • želatinos 
  • kelių šaukštų cukraus
  • Vilkyškių kefyro 
  • sėklų iš vanilės ankšties 
  • šviežių uogų

Gaminimo eiga:

250 ml užvirinto, bet kiek pravėsusio vandens ištirpinkite 0,5 l skysčio skirtą kiekį želatinos. Įmaišykite kelis šaukštus cukraus (tokiu atveju desertas bus vos vos salstelėjantis, jei nori saldesnio varianto, dvigubinkite arba trigubinkite cukraus kiekį), maišykite, kol viskas pilnai ištirps. Šią masę sumaišykite su 450 ml Vilkyškių kefyro ir sėklomis iš 1 vanilės ankšties (prapjaukite ir išskobkite peiliu). Gerai išmaišykite, išpilstykite į 3-4 indelius.

Laikykite šaldytuve per naktį. Patiekite su smulkintomis arba trintomis saldintomis (cukrumi arba medumi, ar klevų sirupu) šviežiomis uogomis. Jei uogas pjaustote, palikite pastovėti su cukrumi, kol šis ištirps.

Indelius 15-30 s pamerkite į karštą vandenį, kad atkibtų kraštai ir atsargiai išverskite ant lėkštučių arba niekur nieko nemerkite ir desertą patiekite indeliuose.

Skanaus! 

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *