Receptai

Šaltibarščiai ir du jų patiekimo būdai


Šįkart dalinamės ne kokiu nors įmantriu šaltibarščių receptu, o dviem skirtingais šaltibarščių paruošimo-patiekimo būdais. Tai puikus būdas paįvairinti šaltibarščių valgymus ir tuo pačiu leisti sau pažaisti bei paeksperimentuoti virtuvėje. Skelbiame šaltibarščių sezoną atidarytu! 

INGREDIENTAI

Jums reikės:

  • Marinuotų burokėlių bei jų skysčio
  • Vilkyškių kefyro
  • Agurkų
  • Žolelių (krapų, svogūno laiškų)
  • Virto kiaušinio 
  • Bulvių patiekimui

Gaminimo eiga:

1 būdas

Agurkus supjaustykite mini kubeliais, žoleles susmulkinkite. 

Marinuotus burokėlius sutrinkite su Vilkyškių kefyru.

Į negilius dubenėlius pilkite burokėlių masę, į vidurį dėkite agurkus, sumaišytus su žolelėmis taip, kad šie liktų iškilę. 

Apšlakstykite Vilkyškių kefyru prieš patiekiant.

2 būdas

Agurkus ir burokėlius supjaustykite plonais šiaudeliais.

Marinuotų burokėlių skystį sumaišykite su Vilkyškių kefyru, burokėlius atidėkite į šalį.

Į dubenėlius dėkite agurkų, burokėlių ir smulkintas žoleles. Užpilkite rožine kefyro mase taip, kad ingredientai liktų matomi, ant viršaus dėkite minkštai virtą kiaušinį, patiekite su bulvėmis.

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *