Šįkart dalinamės ne kokiu nors įmantriu šaltibarščių receptu, o dviem skirtingais šaltibarščių paruošimo-patiekimo būdais. Tai puikus būdas paįvairinti šaltibarščių valgymus ir tuo pačiu leisti sau pažaisti bei paeksperimentuoti virtuvėje. Skelbiame šaltibarščių sezoną atidarytu!
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- Marinuotų burokėlių bei jų skysčio
- Vilkyškių kefyro
- Agurkų
- Žolelių (krapų, svogūno laiškų)
- Virto kiaušinio
- Bulvių patiekimui
Gaminimo eiga:
1 būdas
Agurkus supjaustykite mini kubeliais, žoleles susmulkinkite.
Marinuotus burokėlius sutrinkite su Vilkyškių kefyru.
Į negilius dubenėlius pilkite burokėlių masę, į vidurį dėkite agurkus, sumaišytus su žolelėmis taip, kad šie liktų iškilę.
Apšlakstykite Vilkyškių kefyru prieš patiekiant.
2 būdas
Agurkus ir burokėlius supjaustykite plonais šiaudeliais.
Marinuotų burokėlių skystį sumaišykite su Vilkyškių kefyru, burokėlius atidėkite į šalį.
Į dubenėlius dėkite agurkų, burokėlių ir smulkintas žoleles. Užpilkite rožine kefyro mase taip, kad ingredientai liktų matomi, ant viršaus dėkite minkštai virtą kiaušinį, patiekite su bulvėmis.