Receptai

Traškios vištienos popuri

Va čia tai bombinis traškios vištienos popuri:

Traškios vištienos juostelės su kukurūzų ir sūrio plutele
Sultingi vištienos sparneliai traškia odele
Tobulai prie vištienos derantis ranch padažas

Eilinei vakarienei, draugų vakarėliui (namuose arba lauke!) ar net vaikų šventei (mažieji tikrai įvertins traškias vištienos juosteles) – toks traškios vištienos rinkinys išgelbės įvairiausiose situacijose. Žinote, kokia maža šios vištienos skonio paslaptis? Baigiant kepti viską apšlakstykite sviestu su keptu česnaku bei tarkuotu VILVI Memel Prussia sūriu. Sviestas su česnaku vištienai suteikia ypatingai gardaus aromato, o apkepęs sūris – dar daugiau papildomo skonio ir malonaus traškumo. 

INGREDIENTAI

Traškioms vištienos juostelėms Jums reikės:

1 kg mažųjų vištienos filė
1 kiaušinio
1 a.š. česnako miltelių
1 a.š. maltos paprikos
1 a.š. druskos
Nedidelio žiupsnelio pipirų
100 g nesaldintų kukurūzų dribsnių
Alyvuogių aliejaus
30 g VILKYŠKIŲ sviesto
3 skiltelių česnako
50 g VILVI Memel Prussia sūrio

Vištienos sparneliams Jums reikės:

1 kg. vištienos sparnelių vidurinių dalių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. česnako miltelių
1 a.š. maltos paprikos
1 a.š. druskos
Nedidelio žiupsnelio pipirų
4 v.š. miltų
30 g VILKYŠKIŲ sviesto
3 skiltelių česnako
50 g VILVI Memel Prussia sūrio

Ranch padažui Jums reikės:

350 g VILKYŠKIŲ grietinės
2 v.š. majonezo
2 v.š. citrinos sulčių
2 skiltelių česnako
1/2 a.š. druskos
1/4 a.š. cukraus
1/2 a.š. maltos paprikos
1/2 a.š. džiovintų krapų

Gaminimo eiga:

Gaminame traškias vištienos juosteles

Vištieną sumaišome su kiaušiniu ir prieskoniais.
Apvoliojame smulkintuose kukurūzų dribsniuose, apšlakstome aliejumi ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 min.
Sviestą išlydome, jame minutę apkepiname česnaką.
Po 15 min kepimo vištieną sumaišome su česnakiniu lydytu sviestu ir sūriu. Kepame dar 10 min.

Gaminame vištienos sparnelius

Sparnelius sumaišome su aliejumi ir prieskoniais.
Beriame miltus, išmaišome.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje 40min.
Po 40 min kepimo vištienos sparnelius sumaišome su česnakiniu lydytu sviestu ir sūriu. Kepame orkaitėje dar 10 min. 

Gaminame RANCH padažą

Tiesiog sumaišome visus nurodytus ingredientus. 

Tips’ai:

Viską sėkmingai paruošti galite ir lauko virtuvėje, jei tik turite kamado tipo kepsninę ir galimybę kepti netiesioginėje kaitroje. Tokiu atveju tiesiog gaminkite viską identiškai, vietoje orkaitės kepant netiesioginėje kaitroje.

Kiekiai aprašyti dideliam rinkiniui 6 – 8 asm.

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *