Super paprastas, naminis, jaukus pyragas, kurį Mamos dienos ar kitos šventės proga tikrai galima pagaminti kartu su savo vaikais.
Biskvitas naminis, iš kokybiškų produktų ir su nedaug cukraus. Puikiai tinka Vilkyškių kefyras ir sviestas! Kremui naudota Vilkyškių varškė, šviežios braškės, grietinėlė… Patikėkite, labai primena vaikystę! ❤
INGREDIENTAI
Biskvitui Jums reikės:
- 100 g Vilkyškių sviesto
- 80 g rudojo cukraus
- 1 kiaušinio
- 250 g trintų mangų
- 170 g Vilkyškių juodojo katino kefyro
- 300 g kvietinių miltų
- 1.5 šaukštelio sodos
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui Jums reikės:
- 1 pakelio Vilkyškių varškės (9%)
- 250 g grietinėlės (36%)
- 100-150 g mascarpone sūrio
- maždaug 10 šviežių braškių
- agavų sirupo ar kito saldiklio pagal skonį
Gaminimo eiga:
Gaminame biskvitą
Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
Sviestą su cukrumi išplakti iki purumo. Įplakti ir kiaušinį, mangus, kefyrą.
Pasiruošti kepimo formą (pas mane 24cm), o orkaitę įkaitinti iki 170C (be vėjelio).
Atskirame dubenyje išmaišyti miltus su kepimo milteliais ir soda.
Miltus įmaišyti į sviesto plakinį, greitai, trumpai išmaišyti ir supilti į formą. Kuo operatyviau pastatyti kepti.
Kepti 40-50min. Po ko pilnai atvėsinti ir perpjauti per pusę.
Gaminame kremą
Braškes sutrinti.
Į dubenį sudėti varškę, grietinėlę, mascarpone sūrį, saldiklį ir braškes. Išplakti kremą ir pertepti juo biskvitus. Papuošti kaip širdis geidžia!