Receptai

Česnakinės bandelės su varškės užtepėle

Velykų rytui ir ne tik? Tikrai taip! Nepaprastai lengvai pagaminamos, česnakinės bei ypatingai gardžios dar šiltos ir ką tik iškeptos. Tai bandelės, kurios puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek šalia kitų patiekalų. Ir dar su viduje besislepiančia skaniausia „Vilvi” česnakine varškės užtepėle!

INGREDIENTAI

Jums reikės:

  • 2 indeliai „Vilkyškių” varškės užtepėlės su česnakais;
  • 1 puodelis šilto pieno;
  • 1 arb. š. mielių;
  • 4 puodeliai miltų;
  • 1 kiaušinis;
  • Žiupsnis druskos;
  • Gabalėlis sviesto;
  • Kelios skiltelės česnako;
  • Ryšulėlis petražolių

Gaminimo eiga:

Į dubenį pilame pieną, beriame mieles ir gerai išmaišome. Paliekame kelioms minutėms pastovėti.

Beriame miltus, druską, mušame kiaušinį ir viską išmaišome. Tešlą išminkome taip, kad ji nebeliptų tarp rankų. Suformuojame rutulį, uždengiame rankškuosčiu ir paliekame šiltai kelioms valandoms arba pernakt.

Iš tešlos suformuojame norimo dydžio bandeles. Kepame jas 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 25 minutes.

Bandeles įpjauname į keturias arba šešias dalis. Į jų vidų dedame česnakinę užtepėlę.

Puode išlydome sviestą kartu su smulkiai tarkuotu česnaku ir smulkintomis petražolėmis. Aptepame juo bandeles ir dedame dar kartą į 180 laipsnių orkaitę geroms 5 – 10 minučių, kad lengvai apskrustų.

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *