Maistingas trijų rūšių pupelių čili troškinys su keliais slaptais ingredientais. Gausus skaidulomis (sveikam žarnynui) ir augaliniais baltymais (dėl pupelių). Vilkyškių varškės užtepėlė su žalumynais šiam troškiniui suteikia kremišką tekstūrą ir žavingai sužaidžia šiek tiek prigesindama aštriuosius pipiriukus. Tobula!
INGREDIENTAI
Jums reikės:
• 2 šalotų arba 1 svogūno
• 1/2 – 1 nedidelio čili pipiro
• 5 česnako skiltelių, tarkuotų
• 2cm x 2cm dydžio imbiero šaknies gabaliuko
• po šaukštelį paprikos ir rūkytos paprikos
• 1 didelės skardinės (800g) luptų pomidorų
• ½ skardinės (200g) juogųjų pupelių
• 1 skardinės raudonųjų pupelių
• 1 skardinės (400g) cannellini pupelių
• 20 g juodojo (70% arba tamsesnio) šokolado
• 1 šaukšto konservuotų chipotle pipirų (ieškok specializuotose parduotuvėse, tai tradicinis Meksikos virtuvės ingredientas)
• jūros druskos
• grietinės + sūrio + kalendrų patiekti
• 3 šaukštų Vilkyškių varškės užtepėlės su žalumynais
Gaminimo eiga:
Įpilame aliejaus ir pakepiname šalotus arba svogūnus.
Įdedame čili, imbiero ir česnako. Šiek tiek pakepiname. Tada įberiame pankolių ir garstyčių sėklų bei paprikos – tiek saldžiosios, tiek rūkytos.
Įpilame skardinę luptų konservuotų pomidorų bei suberiame trijų rūšių pupeles – juodas, raudonąsias ir canellini.
Sudedame slaptuosius ingredientus – juodąjį šokoladą ir chipotle pipirus. Įdedame šiek tiek druskos.
Čili troškiname gerą pusvalandį ant mažos ugnies. Jei norisi, galima pasaldinti šaukštu medaus.
Į išsitroškinusią čili įdedame Vilkyškių užtepėlės su žalumynais, šiek tiek grietinės, sūrio bei kalendrų patiekimui.
Tips’ai:
- Juodasis šokoladas čili troškiniui suteikia gylio, žemiškumo, skonį padaro kompleksišku.
- Chipotle pipirai suteikia dūmo skonio ir dar daugybę poskonių.
- Vilkyškių užtepėlė suteikia saldumo, švelnumo. Tarsi įmaišytumėte grietinėlės, bet dar geriau.