Receptai

Kreminiai makaronai su krevetėmis ir varškės užtepėle

Neperdedant – vieni skaniausių makaronų, kuriuos gaminau pastaruoju metu! Sėkmės formulė čia paprasta – skanus kokybiškų ir teisingai paruoštų produktų derinys: al dente išvirti (nepervirti) tagliatelle makaronai, tigrinės krevetės ir nuostabaus skonio itin kreminis baltojo vyno padažas.

Kreminį padažą makaronams (ir ne tik) paruošti galima ir be grietinėlės – vietoje jos puikiai tinka Vilkyškių varškės užtepėlės. Taip taip, varškės užtepėlė – ne tik ant sumuštinio, laikas įsimylėti šį skanų ir maistingą produktą ir rimtesnio maisto gamyboje.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

2 porcijoms:

  • 30 g Vilkyškių sviesto
  • 200 g tigrinių krevečių
  • Druskos, pipirų
  • 2 skiltelių česnako
  • 1/4 stiklinės (60 ml) balto sauso vyno
  • 100 g Vilkyškių varškės užtepėlės su žalumynais
  • 1/2 stiklinės (125 ml) vištienos sultinio
  • Kietojo sūrio Vilvi Memel Reserve

Patiekimui:

  • Šviežių petražolių

Gaminimo eiga:

Keptuvėje išlydome sviestą ir kepame krevetes ant didelės kaitros po 2 minutes iš abiejų pusių. Iškepusias pabarstome druska, pipirais ir atidedame.

Į keptuvę įtarkuojame česnaką ir kepiname minutę. Pilame vyną ir kaitiname kelias minutes (išgariname alkoholį).

Dedame Vilkyškių užtepėlę, pilame sultinį ir maišydami kaitiname ant didelės kaitros keletą minučių, kol padažas sutirštėja.

Išverdame makaronus gausiai pasūdytame vandenyje al dente, neperverdame.

Jei padažui dar trūksta drėgmės, įpilkite šiek tiek skysčio nuo verdančių makaronų.

Į keptuvę su padažu dedame išvirtus makaronus ir keptas krevetes. Viską gerai išmaišome.

Patiekiant užtarkuojame kietojo sūrio ir pabarstome smulkintomis petražolėmis.

Skanaus!

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *