Nesaldus sūrio pyragas? Ooo, taip! Puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek prie vyno taurės. Užtenka vis keisti priedus, pvz. kumpį, alyvuoges ar palėsinį sūrį.
Trapios tešlos pagrindas, o viduje – nuostabiai kreminis sluoksnis, kuris buvo pagamintas iš Vilkyškių pieninės varškės užtepėlės su žalumynais. Ji tokia švelni ir maloniai sūri! Šiandien įsitikinsite, kad ji tinkama ne tik ant sumuštinių ar lavašų tepti.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
Pagrindui:
- 115g labai šalto sviesto, supjaustyto nedideliais kubeliais
- 170g speltos miltų
- 35g pieno
- geras žiupsnis druskos
- 10g cukraus
Sūrio sluoksniui:
- 3 indeliai Vilkyškių varškės užtepėlės su žalumynais
- 150g markarpone sūrio
- 3 kiaušiniai
- 3 šaukštai medaus arba agavų sirupo
- 3 šaukštai kukurūzų (arba bulvių) krakmolo
- druska, pipirai ir kiti prieskoniai pagal skonį
- 80-100g Vilvi Memel Blue palėsinio sūrio
- 5-10 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
Gaminimo eiga:
Į sviestą ir miltus kapoti tol, kol gausis smulkūs trupiniai (primins migdolų miltus).
Pieną išmaišyti su cukrumi ir druska. Įpilti į tešlos trupinius ir greitai suformuoti vientisą tešlą (stenkitės viską daryti greitai, kad ji nesušiltų). Padaryti 1cm storio lakštą, įvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve 1-2h.
Po to laiko iškočioti 3-4mm lakštą, išpjauti pagrindą ir šonus. Įdėti į 18cm kepimo formą ir padėti į šaldiklį mažiausiai 15 min.
Užtepėlę išmaišyti su kiaušiniais, krakmolu, medumi ir prieskoniais. Ten pat švelniai įmaišyti palėsinį sūrį bei saulėje džiovintus pomidorus. Supilti ant pagrindo ir kepti 60min, 170-180C (aš išėmiau 10min per anksti, todėl viduriukas įdubo ir šonai nespėjo pasidengti auksine plutele).
Pilnai atvėsinti, padėti nakčiai į šaldytuvą. Papuošti kumpiu, žalumynais ir kuo tądien norėsis!