Receptai

GREITAI PARUOŠIAMI Bulviniai blynai su Memel Blue sūriu ir varškės užtepėle

Bulviniai blynai nusipelnė dėmesio, o mes nusipelnėme bulvinių blynų. Pridėkite jiems subtilaus pikantiškumo naudodami MEMEL Blue mėlynojo pelėsio sūrį.

Super greitai ir paprastai paruošiami bulviniai blynai bus dar gardesni, jeigu vietoje padažo naudosite varškės užtepėlę. Man skaniausiai tinka užtepėlė su kanapėmis ir svogūnais. Šviežių burokėlių salotos suteiks gaivos ir padės sukurti balansą.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

2-3-ims porcijoms reikės:


● 3-4 didelių bulvių
● 1 kiaušinio
● 1-2 skiltelių česnako
● 1 raudono svogūno
● 100g VILVI sūrio su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue“
● 1.5 a.š. kumino
● Druskos
● Pipirų
● Sviesto
● Aliejaus kepimui
● Krapų
● 1 didelio šviežaus burokėlio
● 2 v. š. krienų
● 1 v.š. Alyvuogių aliejaus
● VILKYŠKIŲ varškės užtepėlės su kanapėmis ir svogūnais

Gaminimo eiga:

Smulkiai susipjaustykite raudoną svogūną ir česnaką. Ištirpinkite sviestą keptuvėje, sudėkite
svogūną ir pakepkite keletą minučių, tuomet sudėkite česnaką ir pakepkite dar porą minučių.

Stambia tarka sutarkuokite bulves, nusunkite. Bulvių tarkius sumaišykite su kiaušiniu.
Pakeptą svogūną ir česnaką suberkite į tešlą. Įberkite šiek tiek druskos, tik nepadauginkite arba
galite ir visai nedėti, nes naudosime VILVI „Memel Blue” pelėsinį sūrį. Į tešlą įberkite pipirų bei kumino. Tuomet smulkiais gabaliukais paplėšykite VILVI „Memel Blue“ sūrio, suberkite į masę ir
viską gerai išmaišykite.

Į keptuvę įpilkite kepimo aliejaus, gerai įkaitinkite ir kepkite suformuotus blynelius. Blyneliai iš abiejų pusių turi gražiai apskrusti.

Kol kepa blynai, pasidarykite burokėlių salotas. Susitarkuokite burokėlį, papirinkite ir padruskinkite, įdėkite šaukštelį krienų, tinka ir šlakelis alyvuogių
aliejaus ir viską sumaišykite.

Vietoje padažo puikiai tinka Vilkyškių varškės užtepėlė su kanapėmis ir svogūnais.

Blynus dar galima gausiai pagardinti šviežiais smulkintais krapais.

Tips’ai:

  • Šalia galite rinktis ir kitą mėgstamą užtepėlę;
  • Prie blynų puikiai dera lašiša ar ikriukai;
  • Galite pasidaryti grietinės ir sviesto padažą su krapais.
Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *