Receptai

Trinta sriuba – brokolio ir vištienos draugystė

Brokoliai – viena iš sveikiausių daržovių pasaulyje, o vištienoje daug mūsų organizmui reikalingų statybinių medžiagų – baltymų. Maistinga, skani bei aromatinga sriuba, kuria mėgaujasi ne tik suaugusieji, bet ir patys mažiausieji.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

  • 1 brokolio
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 bulvių
  • 250 g grietinėlės
  • 1 l vištienos sultinio
  • 500 g vištienos filė
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto sviesto
  • šviežių bazilikų (papuošti)
  • žiupsnelio džiovintų Provanso žolelių
  • 100 g „Vilkyškių“ varškės užtepėlės su žalumynais
  • druskos, juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Vištienos filė apšlakstykite aliejumi, pabarstykite žolelėmis, druska ir pipirais. Kepkite iki 165 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Brokolį išskirstykite smulkiais žiedynais.

Svogūną ir česnaką supjaustykite griežinėliais, bulves – kubeliais.

Didelėje įkaitintoje keptuvėje apkepkite pjaustytas daržoves su aliejumi ir sviestu, kol lengvai apskrus.

Perdėkite daržoves į puodą. Supilkite sultinį ir užvirkite.

Supilkite grietinėlę, įdėkite užtepėlę ir sriubą sutrinkite. Dar kartą užvirkite (ant mažos kaitros). Nuimkite nuo ugnies ir leiskite sriubai pastovėti, kol supjaustysite keptą vištieną.

Sriubą patiekite su keptos vištienos gabaliukais ir papuošę bazilikais. Papildomai galite pagardinti „Vilkyškių“ užtepėle su žalumynais.

Skanaus!

 

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *