Receptai

Gurmanams – pikantiškas batatų apkepas su varškės užtepėle

Siūlome išbandyti batatų, šoninės ir varškės užtepėlės apkepą. Jis lengvai pagaminamas, ypač
patogu, kad viskas paruošiama vienoje keptuvėje. Nuostabaus skonio, sotus patiekalas vakarienei.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

  • 600 g batatų
  • 400 g bulvių
  • 100 g tarkuoto Vilvi Gouda sūrio
  • 100 g šaltai rūkytos šoninės
  • 1 šaukšto Vilkyškių sviesto
  • 350 ml grietinėlės
  • 150 g „Vilkyškių“ varškės užtepėlės su česnakais
  • žalumynų (papuošti)
  • druskos, juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis ir apskrudinkite sausoje keptuvėje ar orkaitėje.

Batatus ir bulves nulupkite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais.

Apibarstykite druska, pipirais ir išmaišykite.

Kepimo indą ištepkite sviestu ir dėliokite jame pjaustytas bulves bei batatus sluoksniuodami su tarkuotu sūriu ir kepinta šonine.

Grietinėlę išplakite su varškės užtepėle ir užpilkite ant apkepo. Uždenkite maistine folija ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 60 min. Baigdami kepti foliją nuimkite. Papuoškite žalumynais.

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *