Taip paruošta vištiena puiki – kreminė, soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi. Šiam skonių deriniui įkvėpė garsusis toskanietiškas padažas, tik špinatai buvo pakeisti dar daugiau skonio bei spalvų suteikiančiais brokolių žiedynais. Beje, gaminant toskanietišką vištieną, drauge su saulėje džiovintais pomidorais pilama ir nugarinama 100 ml balto sauso vyno, tad jei norite gaminti autentiškai – galite vyną naudoti ir jūs.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- 500 gramų vištienos krūtinėlės
- 1 vienetas brokolių (vidutinio dydžio)
- 200 mililitrų grietinėlės (naudojau riebią, bet tinka ir liesesnė)
- 200 mililitrų vištienos sultinio (arba vandens)
- 100 gramų saulėje džiovintų pomidorų (svoris jau nusunktų nuo aliejaus)
- 2 šaukštai Vilkyškių varškės užtepėlės su česnakais
- 1 vienetas svogūnų
- 3 skiltelės česnako
- 1.5 šaukštelio itališkų žolelių (arba džiovinto raudonėlio)
- 0.5 šaukštelio čili dribsnių
- druskos (pagal skonį)
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
KEPIMUI:
- 1 šaukštas sviesto
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
PATIEKIANT:
- 1 sauja baziliko (ar petražolių ar kitų žalumynų)
Gaminimo eiga:
Visą receptą rasite: http://lamaistas.lt/receptas/vistiena-keptuveje-su-brokoliais-ir-sauleje-dziovintais-pomidorais-83122