Receptai

Kremiškas vištienos ir žiedinių kopūstų apkepas

 Jei į savo racioną dar neįtraukėte žiedinio kopūsto, šis apkepas tai pakeis! Kremiškas, sotus, malonios konsistencijos ir labai skanus. Tobulai tiks gardiems ir sotiems pietums ar vakarienei su šeima. Apkepas patiks net ir tiems, kurie nemėgsta žiedinių kopūstų, nes valgant sunku suprasti, jog jie yra šiame patiekale ir suteikia to malonaus kremiškumo.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

  • žiedinių kopūstų (vidutinio dydžio)
  • 350 gramų vištienos (virtos, keptos ar rūkytos)
  • 150 gramų Vilkyšių varškės užtepėlės su česnakais 
  • 200 mililitrų grietinėlės (naudojau 30% riebumo)
  • 100 gramų puskiečio Vilvi Gouda sūrio
  • 150 mililitrų vištienos sultinio
  • svogūno (vidutinio dydžio)
  • 1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
  • 1 šaukštelis itališkų žolelių (arba džiovintų raudonėlių)
  • 1 šlakelis alyvuogių aliejaus
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį maltų juodųjų pipirų

 

Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *