Jei mėgstate lazaniją ir sriubas, ši sriuba tiesiog skirta jums. Tobulo švelnaus skonio, tokia kremiška, kuria norisi mėgautis ilgai ir neskubant. Soti, gardi ir nesudėtingai paruošiama – ji tobulai tiks jaukiems pietums ar vakarienei.
INGREDIENTAI
Jums reikės:
- 1.5 litro vištienos sultinio (arba daržovių sultinio)
- 500 gramų vištienos krūtinėlės (arba šlaunelių mėsos)
- 200 gramų rudųjų pievagrybių (arba paprastų baltųjų)
- 200 mililitrų grietinėlės (naudojau riebią, bet tinka ir liesesnė)
- 10 vienetų lazanijos lakštų
- 150 gramų Vilkyškių varškės užtepėlės
- 50 gramų kietojo VILVI Grand Reserve sūrio
- 2 saujos špinatų (apie 60 g)
- 1 vienetas svogūnų (nedidelio)
- 3 šaukštai kvietinių miltų (apie 30 g)
- 1 šaukštelis itališkų žolelių
- 4 skiltelės česnako
- pagal skonį druskos
- pagal skonį juodųjų pipirų
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas sviesto
Patiekiant:
- pagal poreikį baziliko (ar kitų žalumynų)
Gaminimo eiga:
Visą receptą rasite: https://www.lamaistas.lt/receptas/kremiska-lazanijos-sriuba-su-vistiena-82995