Receptai

Antienos krūtinėlė, perlinis kuskusas su Memel Reserve 12 mėn.sūriu ir salotos su Memel Blue sūriu

Antienos krūtinėlė

Lepinkitės ir lepinkite kitus, juk šventinis laikotarpis!

INGREDIENTAI

Jums reikės:

  • 2 ančiukų file su oda
  • Čiobrelio/ rozmarino šakelė
  • 150g perlinio kuskuso
  • Sviesto
  • Alyvuogių aliejaus
  • Kalendros
  • 50 g sūrio VILVI Memel Reserve 12 mėnesių / VILVI Memel Prussia 3 mėnesių
  • Rukolos
  • Gūžinių romaninių salotų “Little Gem”
  • Granato
  • 100g pelėsinio sūrio VILVI Memel Blue
  • Balzamiko acto
  • Juodųjų pipirų
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Pirmiausia antienos file išimkite ir palikite kambario temperatūroje apie 30 min. Mėsa neturi būti šalta, paskui ją nuplaukite ir nusausinkite. Nusiplaukite visas salotas ir žalumynus, ką reikia pasmulkinkite, suplėšykite, išimkite granato sėklas, sutarkuokite Memel Reserve 12 mėn. sūrį kuskusui ir gabaliukais susiplėšykite pelėsinį sūrį memel blue salotoms.

Užvirkite vandenį, jam užvirus, suberkite kuskusą.

Gerai įkaitinkite keptuvę, per tą laiką skersai įpjaukite antienos odelę, kad lengvai ištekėtų riebalai. Dėkite antieną odele žemyn  į sausą keptuvę ir kepkite ant didesnės kaitros. Kepkite po 4min iš abiejų pusių, antienos odelė turi tapti auksinės spalvos. Apvertus įdėkite žolelės šakelę. Jei norite labiau iškeptos antienos, kepkite po 5-6min. Iškepus, įvyniokite į foliją ir leiskite pabūti dar 5-7min. Pailsėti reikia, kad mėsa būtų sultingesnė ir jai nebūtų šoko. Druską ir pipirus dėkite tik ant iškeptos antienos.

Kol kepa ir ilsisi antiena, pasidarykite salotas. Sudėkite į dubenį rukolą, gūžines romanines salotas, suberkite granato sėklas, suberkite sūrį, apšlakstykite viską balzamiko actu, alyvuogių aliejumi, užberkite pipirų ir viską lengvai išmaišykite.

Išvirus kuskusui, nuliekite jį šaltu vandeniu, suberkite viską atgal į puodą, įdėkite sviesto, kalendrą, tarkuotą sūrį ir viską išmaišykite.

Gražiai pasiserviruokite ir skanaus!

TIPS’AI:

  • Į salotas galite įsiberti pinijų riešutų;
  • Antieną labai skanu valgyti su saldžiais padažais, aviečių, persikų, bruknių uogienėmis ar džemais, taip pat įvairiais čatniais, labai tinka apelsinų čatnis;
  • Galima sumaišyti ​​nuo antienos išsiskyrusius riebalus su persikų džemu ar kitu pasirinktu džemu ir būna labai labai skanu;
  • Rinkitės įvairų garnyrą, pvz. dar labai tinka lęšiai.
Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *