Receptai

Voveraitės su makaronais, pomidorų ir pomidorinio Memel blue padaže

Voveraitės su makaronais Memel Blue padaže

Marš į turgų ar į mišką!

Voveraitės su bulvėmis klasiškai yra nuostabu. Su Memel Blue – dar labiau. Primenu visišką top receptą. Bet jūs neįsivaizduojat kaip skanu yra voveraitės ir su pasta, kuriai padažą paruošiau iš lydyto MEMEL Blue su mėlynaisiais pelėsiais ir džiovintais pomidorais…

INGREDIENTAI

Jums reikės:

  • 1 l stiklainio voveraičių
  • 50 ml pieno
  • 140 g lydyto sūrio VILVI Memel Blue su mėlynaisiais pelėsiais ir saulėje džiovintais pomidorais
  • 50 g VILVI Memel Grand Reserve 18 mėnesių
  • Sviesto
  • Svogūnų laiškų su galvutėmis
  • Pundelio krapų
  • Spalvotų pomidorų
  • Juodųjų pipirų
  • Druskos 
  • Mėgstamos pastos (naudoju Fettuccine arba Tagliatelle)

Gaminimo eiga:

Voveraites pirmiausia nuplaukite po maža šalto vandens srovele, jei labai žeminuotos išvalykite šepetėliu. Gerai nusauinkite. 

Susipjaustykite krapus, svogūno laiškus, pomidorus. 

Ištirpinkite sviestą ir gerai įkaintintoje keptuvėje porą minučių pakepinkite svogūno laiškus, tuomet sudėkite voveraites ir įdėkite dar sviesto. Pakepus kelias minutes supilkite pieną, Voveraites kepkite neilgai, jos turėtų išlikti traškios. Viską padruskinkite ir papipirinkite. Pomidorus pakepinkite kelias minutes ant sviesto kitoje keptuvėje arba pačias pirmas ir tik vėliau kepkite svogūnėlius su voveraitėmis. 

Į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite makaronus, virkite, tiek kiek parašyta ant pakelio, jei norite Al dente, tuomet virkite viena minute mažiau. 

Išvirtus makaronus sudėkite į keptuvę, kur voveraitės, suberkite pakepintus pomidorus. 

Sudėkite visą pakelį lydyto sūrio su džiovintais pomidorais ir viską gerai išmaišykite. 

Pritarkuokite VILVI Memel Grand Reserve 18 mėnesių sūrio ir gardinkite juo patiekalą. Galite apibarstyti krapais ir svogūnų laiškais.

SKANAUS! 

Tips’ai:

  • Varijuokite skirtingais lydyto sūrio skoniais – puikiai tiks ir klasikinis
  • Patiekalui gardinti galite naudoti ir VILVI Memel Reserve 12 mėn. sūrį
Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *