Receptai

Vaikyste kvepiantis rabarbarų pyragas su šių dienų motyvais

Rabarbarų pyragas su pelėsiniu sūriu

Kai tik turguje pastebimi pirmieji pavasariniai vaisiai – rabarbarai, iškart priešakyje šmėsteli vaikystės prisiminimai, močiutės sodas… Rankoje rabarbaro stiebas kuris keliauja pasidažyti į cukrinę. Tada kandi iškart jau susiraukęs, bet žinai, kaip bus skanu. Nors ir truputuką rūgštu.

Mėlynojo pelėsio sūris, šiam pyragui suteikia ypatingą skonį. Saldžios tešlos ir sūraus ingrediento balansas.

INGREDIENTAI

Jums reikės:

  • 170 g minkšto sviesto
  • 200 g cukraus
  • 3 didelių kiaušinių, kambario temperatūros
  • 1.5 a.š. vanilės ekstrakto
  • 200 g miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • Žiupsnio druskos
  • 650 g rabarbarų
  • 100g VILVI pelėsinio sūrio MEMEL BLUE
  • 1/2 stiklinės migdolų plokštelių
  • Cukraus pudros
  • Meilės

Gaminimo eiga:

Sviestą ir kiaušinius iš šaldytuvo ištraukite anksčiau, nes sviestas turi būti minkštas, o kiaušiniai kambario temperatūros.

Rabarbarus, kuriuos maišysite į tešlą susipjaustykite mažais gabaliukais, o tuos, kuriuos dėsite ant viršaus didesniais pusės piršto dydžio pusiau perpjautomis riekelėmis gabaliukais.

Sviestą išsukite su cukrumi iki purios masės, plakite mikseriu ne trumpiau nei 5 minutes. Tuomet po vieną muškite kiaušinį, kiaušinis turi pilnai įsiplakti į sviesto masę.

Įmaišykite vanilę.

Atskirame dubenėlyje susimaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sumažinę mikserio greitį po truputį berkite miltus sumaišytus su kitais ingredientais, toliau tolygiai sukdami tešlą, kad ji išliktų puri. Kai jau viskas bus susimaišę, suberkite pjaustytus rabarbarus ir mažais gabaliukais plėšytą pelėsinį sūri, atsargiai viską išmaišykite šaukštu.

Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių. Apvalią skardą patepkite sviestu, galite iškloti kepimo popieriumi ir tuomet patepti sviestu.

Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą, ją palyginkite, apibarstykite migdolais ir gražiai apdėkite rabarbarais.

Kepkite 55min, bet geriausiai patikrinkite įkišę medinį pagaliuką. Jei tešla prie jo nebelimpa, pyragas iškepęs.

Iškeptą pyragą apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės šiuo minkštu, drėgnu ir puriu pyragu.

Tips’ai:

  • Galite pateikti su vaniliniais ledais; 
  • Pyragą galite apibarstyti cinamonu. 
Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *