Spalvota pasta su lašiša, laiškiniais svogūnais, rukola ir mėlynojo pelėsio sūriu

Spalvota pasta su lašiša, laiškiniais svogūnais, rukola ir mėlynojo pelėsio sūriu

Spalvota pasta su lašiša, laiškiniais svogūnais, rukola ir mėlynojo pelėsio sūriu

Pasta yra toks patiekalas, kuris už savo universalumą galėtų gauti medalį. Ir vaikams, ir suaugusiems, ir lengvo maisto, ir sudėtingesnio fanams. Be abejo, viskas priklauso nuo padažo, su kuriuo pateikiami makaronai. Mes – sūrio mylėtojai, siūlome su „Memel Blue“ ir lašiša.

Spalvota pasta su lašiša, laiškiniais svogūnais, rukola ir mėlynojo pelėsio sūriu

Jums reikės 4-oms porcijoms:

  • 250-300 g rūkytos lašišos 
  • 300 g spalvotos itališkos pastos
  • 120 g 30% riebumo grietinėlės 
  • Pipirų
  • 100 g VILVI sūrio su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue“ 
  • Saujos rukolos
  • Svogūno laiškų
  • Sviesto

Gaminimo eiga:

Pirmiausia pažiūrėkite, kiek verda jūsų turimi makaronai, jei norite Al dente virkite viena minute mažiau. 

Pagal tai žiūrėkite ar pasta virti iš karto ar jau pradėjus daryti padažą.  

Padažui susipjaustykite laiškinį svogūną su visais galiukais ir mažesniais gabaliukais suplėšykite rūkytą lašišą. 

Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūną. Kai svogūnas lengvai pakeps įdėkite lašišą ir pakepkite 1-2 minutes. 

Tuomet supilkite grietinėlę, viską pamaišykite ir leiskite kelias minutes, ant vidutinės kaitrumo ugnies, viskam pasitroškintii kartu. Paragaukite ar užtenka druskos, padažą galite šiek papipirinti.  

Kai išverda makaronai, juos nukoškite ir sudėkite į keptuvę, viso likusio skysčio neišpilkite. Porą šaukštų makaronų skysčio įpilkite į padažą. 

Viską gerai išmaišykite. 

Gausiai gardinkite mėlynojo pelėsio sūriu ir rukola. 

Tips’ai:

  • Lašišą galite naudoti nebūtinai rūkytą, o išsikepti patys
  • Gardinkite savo mėgstamais žalumynais ar kas auga ant palangės
100 Comments

Palikite komentarą