Klasikinės itališkos brusketos su pomidorų kapotiniu

Klasikinės itališkos brusketos su pomidorų kapotiniu

Klasikinės itališkos brusketos su pomidorų kapotiniu

Visiškai kaip Italijoj ir dar su pliusu! Pasigaminkite klasikines itališkas brusketas ir pagardinkite jas mėgstamu sūriu.

Brusketos (bruschetta) puikiai tiks:

  • Ant aperityvinių užkandžių stalo
  • Pusryčiaujant 
  • Netikėtai užsukus svečiams
  • Draugų brunch‘o meniu paįvairinimui 
  • Ar tiesiog greitam gardžiam užkandžiui

Klasikinės itališkos brusketos su pomidorų kapotiniu 

6-iems sumuštinukams Jums reikės:

  • Itališkos duonelės su alyvuogėmis / džiovintais pomidorais 
  • 10 vnt pomidorų su šakelėmis 
  • 1 mažo svogūno
  • 2 skiltelių česnako 
  • „VILVI“ kietojo sūrio MEMEL Reserve 12 mėn
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. balzamiko acto
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų 
  • Saldžios paprikos miltelių 
  • Šviežio baziliko 

Gaminimo eiga:

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200°C karščio. Duonelę supjaustykite maždaug 2 cm storio riekėmis. Paruoškite kepimo skardą – ją išklokite kepimo popieriumi, sudėkite duonos gabalėlius ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pakepkite orkaitėje apie 5 min., kol lengvai apskrus. 

Kol keps duonos gabalėliai, smulkiai susipjaustykite pomidorą, svogūną, išspauskite česnako skilteles, susikapokite baziliko lapelius. Sūrio (ar daržovių) skustuku plonai paskuskite sūrį. 

Dubenėlyje sumaišykite svogūną, pomidorą, česnaką, baziliką, tuomet papipirinkite, padruskinkite ir užberkite saldžios paprikos miltelių, viską gerai išmaišykite. 

Iškepus duonelei, išimkite ją iš orkaitės, negailėdami dėkite pomidorų kapotinį ir apibarstykite pjaustytu sūriu. Puoškite ir pateikite su baziliko lapeliais.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą