Receptai

Šparagų, putpelių kiaušinių ir rūkyto konservuoto tuno užkandis su kietuoju sūriu

Greita, skanu, paprasta, gražu lėkštėje ir labai pavasariška!

INGREDIENTAI

1-am užkandžiui Jums reikės:

  • 8-10vnt mini šparagų  
  • 3vnt putpelių kiaušinių 
  • 80g rūkyto konservuoto tuno 
  • Druskos 
  • Pipirų 
  • Sviesto 
  • Majonezo (pateiksime ir kitas padažų opcijas)
  • Pesto
  • Laiškinio česnako 
  • Keleto graikinių / pinijų riešutų
  • Saujelės „VILVI“ kietojo sūrio MEMEL Reserve, 12 mėn. 

Gaminimo eiga:

Svieste, gerai įkaitintoje keptuvėje kelias minutes pakepkite šparagus.

Kol šparagai kepa susipjaustykite laiškinį česnaką, pasitarkuokite sūrį, pasiruoškite riešutus. Graikiškus paskaldykite, o pinijų pakepinkite.

Iškepus šparagams, dėkite virti putpelės kiaušinius. Įjunkite ant maksimalios kaitros, kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, virkite iki 30s, jei norite, kad kiaušiniai būtų skysti, tik išvirus dėkite į šaltą vandenį.

Kai kiaušiniai jau išvirti ir nulupti, galima viską dėti į lėkštę.

Pirmiausiai gražiai susidėkite šparagus, juos padruskinkite, tuomet padėliokite tuną ir pusiau perpjautus kiaušinius.

Šalia dėkite padažus: pesto, majonezą, užberkite sūrio ir apibarstykite laiškiniu česnaku, riešutais, viską papipirinkite.

Tips’ai:

  • Labai tinka ir naminis Hollandaise padažas
  • Vietoje tuno galite naudoti rūkytą upėtakį ar sūdytą/rūkytą lašišą. 
Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *