Greita, skanu, paprasta, gražu lėkštėje ir labai pavasariška!
INGREDIENTAI
1-am užkandžiui Jums reikės:
- 8-10vnt mini šparagų
- 3vnt putpelių kiaušinių
- 80g rūkyto konservuoto tuno
- Druskos
- Pipirų
- Sviesto
- Majonezo (pateiksime ir kitas padažų opcijas)
- Pesto
- Laiškinio česnako
- Keleto graikinių / pinijų riešutų
- Saujelės „VILVI“ kietojo sūrio MEMEL Reserve, 12 mėn.
Gaminimo eiga:
Svieste, gerai įkaitintoje keptuvėje kelias minutes pakepkite šparagus.
Kol šparagai kepa susipjaustykite laiškinį česnaką, pasitarkuokite sūrį, pasiruoškite riešutus. Graikiškus paskaldykite, o pinijų pakepinkite.
Iškepus šparagams, dėkite virti putpelės kiaušinius. Įjunkite ant maksimalios kaitros, kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, virkite iki 30s, jei norite, kad kiaušiniai būtų skysti, tik išvirus dėkite į šaltą vandenį.
Kai kiaušiniai jau išvirti ir nulupti, galima viską dėti į lėkštę.
Pirmiausiai gražiai susidėkite šparagus, juos padruskinkite, tuomet padėliokite tuną ir pusiau perpjautus kiaušinius.
Šalia dėkite padažus: pesto, majonezą, užberkite sūrio ir apibarstykite laiškiniu česnaku, riešutais, viską papipirinkite.
Tips’ai:
- Labai tinka ir naminis Hollandaise padažas
- Vietoje tuno galite naudoti rūkytą upėtakį ar sūdytą/rūkytą lašišą.