Šparagų, putpelių kiaušinių ir rūkyto konservuoto tuno užkandis su kietuoju sūriu

Šparagų, putpelių kiaušinių ir rūkyto konservuoto tuno užkandis su kietuoju sūriu

Greita, skanu, paprasta, gražu lėkštėje ir labai pavasariška!

Šparagų, putpelių kiaušinių ir rūkyto konservuoto tuno užkandis su kietuoju sūriu 

Užkandžiui 1-am jums reikės:

  • 8-10vnt mini šparagų   
  • 3vnt putpelių kiaušinių 
  • 80g rūkyto konservuoto tuno 
  • Druskos 
  • Pipirų 
  • Sviesto 
  • Majonezo (pateiksime ir kitas padažų opcijas)
  • Pesto
  • Laiškinio česnako 
  • Keleto graikinių / pinijų riešutų
  • Saujelės „VILVI“ kietojo sūrio MEMEL Reserve, 12 mėn. 

Gaminimo eiga:

Svieste, gerai įkaitintoje keptuvėje kelias minutes pakepkite šparagus.

Kol šparagai kepa susipjaustykite laiškinį česnaką, pasitarkuokite sūrį, pasiruoškite riešutus. Graikiškus paskaldykite, o pinijų pakepinkite.

Iškepus šparagams, dėkite virti putpelės kiaušinius. Įjunkite ant maksimalios kaitros, kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, virkite iki 30s, jei norite, kad kiaušiniai būtų skysti, tik išvirus dėkite į šaltą vandenį.

Kai kiaušiniai jau išvirti ir nulupti, galima viską dėti į lėkštę.

Pirmiausiai gražiai susidėkite šparagus, juos padruskinkite, tuomet padėliokite tuną ir pusiau perpjautus kiaušinius.

Šalia dėkite padažus: pesto, majonezą, užberkite sūrio ir apibarstykite laiškiniu česnaku, riešutais, viską papipirinkite.

Tips’ai 

  • Labai tinka ir naminis Hollandaise padažas
  • Vietoje tuno galite naudoti rūkytą upėtakį ar sūdytą/rūkytą lašišą
  • Pasigaminkite naminio majonezo:

Naminis majonezas aka majonkė

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą