Kuskusas, įkvėptas Šiaurės Afrikos skonių, su pelėsiniu sūriu

Kuskusas su Memel Blue

Kuskusas, įkvėptas Šiaurės Afrikos skonių, su pelėsiniu sūriu

Šiaurės Afrikos ir truputį Viduriniųjų Rytų įkvėptas patiekalas. Sveikas, sotus ir kvapnus.

Kuskusas, įkvėptas Šiaurės Afrikos kraštų su Memel Blue 

2 -iems arba 4-iems asmenims Jums reikės (priklausomai ar valgysite, kaip garnyrą, ar kaip pagrindinį valgį):

  • 1 puodelio kuskuso 
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v. š. sviesto
  • Eko sultinio kubelio / naminio sultinio 
  • 160g konservuotų avinžirnių 
  • Morka
  • Granatas
  • Mėta
  • Kalendra 
  • 4 didelės arba 6 mažesnė datulės 
  • 30g pinijų riešutų 
  • Apelsino skiltelė 
  • 80g VILVI sūrio su mėlynuoju pelėsiu „Memel Blue“ 
  • ½ a.š. šafrano 
  • ½ a.š. kumino  

Gaminimo eiga:

Pirmiausia pasiruoškite visus ingredientus. 

Pinijų riešutus pasikepinkite sausoje keptuvėje, išlukštenkite granatą, datules užpilkite verdančiu vandeniu, susitarkuokite morką ir susikapokite žoleles. 

Ant sviesto pakepinkite morką sausoje keptuvėje kartu su avinžirniais.

Tuomet, kai jau viskas pasiruošta, išbrinkinkite kuskusą sultinyje. Jam brinkstant įdėkite šafraną, kuminą ir išmaišykite.  

Kuskusui išbrinkus įdėkite šaukštą sviesto ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir viską gerai sumaišykite šakute. 

Tuomet kuskusą sumaišykite su morkų ir avinžirnių mase bei kapotomis žolelėmis. Visus kitus ingredientus pabaikite dėti jau lėkštėje. 

Užberkite granato sėklas, pinijų riešutus, apšlakstykite apelsino sultimis, įdėkite datules ir užtrupinkite sūrio. 

Skanaus! 

Tips’ai 

  • Kaip garnyras puikiai derės prie vištienos ar avienos 
  • Veganiška versija – be sūrio 
Komentarų dar nėra

Palikite komentarą