Receptai

Midijos grietinėlės, šoninės ir pelėsinio sūrio padaže

Midijos, tai patiekalas, kurį gali paruošti kiekvienas, tereikia žinoti kelis paprastus dalykus. 

Skonio esmė yra padažas; 
Kad padažas geriau atsiskleistų, jį reikėtų daryti atskirai ir tik vėliau užpilti ant midijų; 
Kiekvienos midijos yra daromos su vynu. 
Padažo variacijų tiek daug, kad neįmanoma būtų suskaičiuoti ir kiekvienas jį gali pasidaryti pagal savo skonį. Mes, sūrio fanai, siūlome išbandyti su mėlynojo pelėsio sūriu.

Žinoma kaip ir viskas, šviežios midijos geriau ir skaniau, bet ir šaldytos puikiai tinkamos ir taip pat labai gardžios, todėl rinkitės tokias, kokias galite ar randate.  

INGREDIENTAI

Jums reikės:

Padažui:

  • Šalto rūkymo šoninės 
  • 200ml grietinėlės 
  • 100g pelėsinio sūrio Memel Blue  
  • Sviesto 
  • Druskos
  • Pipirų

2 porcijoms midijų:

  • 1kg midijų 
  • 1 šalotinio svogūno 
  • 3 česnako skiltelių 
  • 1 poro 
  • 3-4 salierų stiebo lazdelių 
  • 200ml balto vyno 
  • Sviesto
  • Pipirų

Gaminimo eiga:

Pirmiausia pasiruošime padažą. 

Susipjaustykite šoninę, ją dėkite į įkaitintą keptuvę su sviestu ir kepkite, kol paskrus, tuomet pilkite grietinėlę, leiskite jai užvirti ir sutirštėti, tuomet sudėkite pelėsinį sūrį ir maišant leiskite jam ištirpti. 

Ragaukite ir pagal skonį įdėkite pipirų ir druskos. 

Kai ateis eilė padažą užpilti ant midijų, jį pašildykite. 

Taigi prieš pradedant plauti midijas, pirmiausia susipjaustykite svogūną, česnaką, porą, salierą, susmulkinkite petražoles. 

Nepriklausomai nuo to, kokias midijas naudojate, šaldytas ar šviežias, jas pirmiausia reikia nuplauti, išrinkti suskilusias ir jei midijos buvo šaldytos, tokiu atveju palikti tik midijų mėsą, jei buvo šviežios, visą midiją reikėtų išmesti.

Jei midijos naudojamos šviežios, tuomet reikėtų išmesti ir prasivėrusias, kadangi jos gali būti sugedusios. Midijas plaukite po šaltu vandeniu, kad jos nepradėtų vertis, tai svarbiau šviežioms midijoms, kadangi šaldytos jau būna virtos. 

Šviežioms midijos tikėtina reikės skirti šiek tiek daugiau laiko, nes gali tekti pagremžti ir metaline kempinėle.  

Nepaisant to, kokios buvo midijos, šviežios ar šaldytos, jei patiekale randate užsivėrusią midiją, jos nevalgykite, nes galite apsinuodyti. 

Kai midijos jau išplautos, tuomet puode, kuriame bus ruošiamos midijos, ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite svogūną, česnaką, porą ir salierą, leiskite viskam šiek tiek pasitroškinti. 

Kai viskas jau bus suminkštėję, padidinkite ugnį ir pilkite vyną, leiskite alkoholiui nugaruoti. 

Tuomet ugnį sumažinkite vėl iki vidutinės ir sudėkite midijas, puodą uždenkite. 

Midijoms prasiverti skirkite apie 10-15min, tai ypač svarbu šviežioms midijoms, šaldytoms užteks ir 10min. 

Midijas puode vis pamaišykite, kad jos apliptų daržovėmis ir taip įvertinsite ar daug midijų dar liko neprasivėrusių. 

Na, o dabar viską beliko užpilti padažu, išmaišyti ir dėti į lėkštes. Beje, prieš pilant padažą jei norite, kad jaustųsi tik padažo skonis, skystį iš midijų puodo galite nupilti. Bet bent jau aš niekada jo nenupilu. 

Nepamirškite visko apibarstyti petražolėmis! 

Skanaus!

Tips’ai:

Su kuo patiekti midijas?

  • Kepta Ciabatta  
  • Prancūzišku batonu 
  • Bulvytėmis Fri  
  • Keptomis bulvėmis  
  • Kesadilija
Dalinkis su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *