Vokiška alaus ir sūrio sriuba

Vokiška alaus sriuba

Vokiška alaus ir sūrio sriuba

Iš Viduramžių atkeliavusi vokiška alaus sriuba tuomet buvo teikiama pusryčiams. Dabar ji tapusi neatsiejama Oktoberfest ir tiesiog vokiško gyvenimo alinėse dalimi.

Jei nuspręsite virti šią sriubą, turėsite priimti svarbų sprendimą – kokį alų pilti.

Jei pasirinksite labai intensyvų alų, sriuba gali likti kartoka. 

Tad geriausiai derės lengvas pilsner arba vokiškas kvietinis.

Vokiška alaus ir sūrio sriuba

4-ioms porcijoms jums reikės:

  • 4 v. š. sviesto 
  • 1 vnt morkos
  • 1 vnt didelio svogūno 
  • 2 česnako skiltelių 
  • ¼ puodelio miltų 
  • 1 puodelio pieno 
  • 1 puodelio 15% grietinėlės 
  • 0.5l vokiško alus 
  • 1 v.š. Dijon garstyčių grūdeliais 
  • Muskato riešuto 
  • 100g puskiečio sūrio MEMEL Piquant su Chalapos papr.
  • 180g kietojo sūrio MEMEL Prussia, 3 mėn. 
  • Druskos
  • Pipirų
  • Vokiškų riestainių „Brezel“

Gaminimo eiga:

Ištirpinkite sviestą dideliame puode ant vidutinės ugnies. Sudėkite tarkuotą morką, supjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką. Troškinkite 10 minučių. 

Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Papipirinkite. Kepkite, dažnai maišydami, 3 minutes, kol miltai taps auksinės spalvos. 

Sumaišykite pieną ir grietinėlę. Lėtai supilkite į puodą, nuolat plakdami, kol viskas gerai susimaišys. Įtarkuokite muskato riešuto. 

Įkaitinkite ugnį iki vidutinės ir supilkite alų bei įdėkite garstyčias. Užvirinkite, dažnai plakdami, kol putos nuslūgs. Virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, kol sutirštės. 

Nukelkite nuo ugnies ir po saują įmaišykite sūrį. Paragaukite ir pagal poreikį įberkite druskos. 

Ką patiekti prie sriubos?

  • Vokiškus riestainius „Brezel“
  • Mėgstamas bandeles
120 Comments

Palikite komentarą