Vištienos suktinukai „Cordon Bleu“

Vištienos suktinukai „Cordon Bleu“

Kur tu buvai seniau, Chicken Cordon Bleu? Paprasti ingredientai, nesudėtingas paruošimas (kaip aš mėgstu), patiekalas tinkamas visai šeimai, tirpsta burnoje ir taip komfortiškai jauku, kad po to beliks susisukti į plėduką ir mėgautis geru vakaru.

Beje, visuomet galite prisidaryti paruoštų ir užsišaldyti tiems momentams, kai truks laiko sukiotis prie puodų.

Vištienos suktinukai Cordon Bleu 

Kukuliams:

  • 4vnt vištienos krūtinėlės (iš 1-os vištienos krūtinėlės gaunasi du suktinukai)
  • 8vnt griežinėlių pjaustyto virto kiaulienos kumpio
  • 8 griežinėlių pjaustyto sūrio VILVI Memel PRUSSIA sūrio  
  • 2 kiaušinių
  • ½ puodelio miltų 
  • 1/2 puodelio duonos trupinių (džiūvesėlių) 
  • Šaukštelio muskato riešuto 
  • Alyvuogių aliejaus 
  • Druskos
  • Pipirų
  • Maistinės plėvelės 
  • Dantų krapštukų 

Petražolių padažui:

  • 1 šalotinio svogūno 
  • 2-3-jų česnako skiltelių
  • Geros saujos petražolių 
  • 3 v. š. miltų 
  • ¾ puodelio vištienos sultinio 
  • ½ puodelio balto vyno 
  • 3 v. š. grietinėlės 
  • Alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Pirmiausia perpjaukite vištienos filė pusiau, tada ant pjaustymo lentelės pasitieskite maistinę plėvelę, uždenkite ja vištieną ir švelniai pamuškite, kad suplonėtų. 

Vištieną padruskinkite ir papirinkite. 

Tuomet vėl dėkite vištieną ant naujos maistinės plėvelės arba naudokite tą pačią apatinę.

Ant vištos uždėkite griežinėlį kumpio ir sūrio.

Maistinės plėvelės pagalba susukite vištieną į ritinėlį, užsandarinkite kiekvieną galą (kaip saldainį). dar  kiekvieną jų apvyniokite maistinė plėvele, kad būtų tvirčiau. 

Padėkite viską į šaldytuvą bent 30 min, kad kepimo metu forma sutvirtėtų ir laikytųsi.

Tuo metu dubenėlyje išplakite kiaušinius. Į atskirą lėkštę suberkite miltus, į juos įberkite pipirų, druskos ir muskato riešuto. Džiūvesėlius taip pat suberkite atskirai.

Išimkite vištieną iš šaldytuvo, išvyniokite iš maistinės plėvelės. 

Ritinėlio kraštus susmaigstykite dantų krapštukais, kad jie neiširtų. 

Pirmiausia ritinėlius išvoliokite miltuose iš visų pusių. Tuomet kiaušinio plakinyje. Ir galiausiai džiūvesėliuose. Šiuos veiksmus pakartokite atlikite du kartus.

Taigi dabar į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, dėkite vištieną ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus iki auksinės rudos spalvos. 

Kol vištiena skrunda įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. 

Kai visa vištiena jau paruošta, įdėkite juos į orkaitę ir kepkite 20min. 

Vištienai iškepus leiskite jai truputį pailsėti. 

Per tą laiką pasidarykite padažą. 

Pirmiausia smulkiai susipjaustykite šalotinius svogūnus, česnaką bei petražoles. 

Šalotinius svogūnus 5min pakepkite ant keptuvės su sviestu, tada įdėkite česnaką ir pakepkite dar 2min. Jeigu kepant pritrūkstate riebalų, pilkite aliejaus. Tuomet įmaišykite miltus ir kepkite dar 2–3min vis maišant. Tuomet supilkite sultinį ir baltą vyną, viską labai gerai išmaišykite. Leiskite išgaruoti alkoholiui, padažas turi tapti tirštas. 

Supilkite grietinėlę, viską vėl gerai išmaišykite, užvirinkite ir sumažinkite ugnį, pakaitinkite dar 1-2min. 

Į padažą suberkite kapotas petražoles. 

Padažą paragaukite ir jei reikia įberkite druskos ir pipirų. 

Pateikimas:

Supjaustykite vištieną gabaliukais, išimkite dantų krapštukus, apipilkite padažu ir patiekite su norimu garnyru. 

Skanaus!

Su kuo patiekti vištieną?

  • Brokoliais 
  • Žaliomis pupelėmis 
  • Žirneliais 
  • Keptomis daržovėmis 
  • Bulvių koše
  • Makaronais
328 Comments

Palikite komentarą