Gnocchi su moliūgo, rozmarino, čili padažu bei pelėsiniu ir kietuoju sūriu

Gnocchi su moliūgo, rozmarino, čili padažu bei pelėsiniu ir kietuoju sūriu

Jeigu tu esi neabejingas bulvėms ir sūriui – šis receptas yra skirtas tau. Na, ir dar žiupsneliui Italijos.

Bulvių virtinukai Gnocchi gali būti ruošiami su įvairiausiais padažais, jų ir formos bei stiliai truputį skiriasi žvelgiant per skirtingą Italijos regiono spektrą.

Jeigu nuspręsite patys gaminti gnocchi (kas yra labai smagu, kai turite laiko), pasirūpinkite tinkamomis bulvėmis. Jos turi būti su dideliu krakmolio kiekiu, taip vadinamos Russet bulvės (dark brown potatoe).

Įdėsiu vieną labai paprastą receptą ir pasidalinsiu labai profesionalių Thomas Keller receptu. Žinoma, internete knibždėte knibžda įvairių receptų, kaip pasidaryti šiuos itališkus bulvinius virtinukus. Bet nepamirškit, praktika daro stebuklus.

O jeigu nesat dar pasiruošę jų gaminti – tiesiog nusipirkit ir susikoncentruokite į padažų gamybą.

https://www.masterclass.com/articles/how-to-cook-the-perfect-potato-gnocchi-with-thomas-keller#italian-style-potato-style-gnocchi-recipe

Gnocchi su moliūgo, rozmarino, čili padažu bei pelėsiniu ir kietuoju sūriu jums reikės:

  • Mažo sviestinio moliūgo
  • Čili pipiro 
  • Česnako 
  • Poros šakelių rozmarino 
  • Mėgstamo buljono kubelio 
  • Alyvuogių aliejaus 
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų
  • Prieskonių, čia puikiai tinka Santa Maria Pasta Rossa
  • Gnocchi vandens (neišpilkite po virimo)
  • 100 g pelėsinio sūrio Vilvi MEMEL BLUE

Gaminimo eiga:

Pasiruoškite 1l sultinio. 

Mažais kubeliais susipjaustykite moliūgą. Susikapokite čili pipiriuką. 

Susismulkinkite česnaką. 

Į indą, kuriame darysite padažą įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite česnaką, čili pipirą, rozmarino šakeles, moliūgą, druską ir prieskonius. Supilkite buljoną ir viską palikite troškintis 25-30min ant nedidelės kaitros, retkarčiais pamaišant. Viskas turi tapti kvapnia, vientisa mase.

Išvirus gnocchi’ams įpilkite truputį jų virimo vandens į padažą. Išvirtus Gnocchi galima pakepti ir tik tada dėti į padažą.

Prieš pateikdami ant stalo, gardinkite gabalėliais Vilvi MEMEL Blue sūriu su mėlynaisiais pelėsiais bei tarkuotu Vilvi MEMEL Grand Reserve 18mėn.

Gnocchi:

  • 1,5kg bulvių (Russet)
  • 150g ‘00’ tipo miltų 
  • 2vnt kiaušinio trynio
  • Druskos 
  • Muskato riešuto

Gaminimo eiga:

Bulves reikia iškepti su lupena, kepti 1h iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. 

Iškepus ir šiek tiek pravėsus perpjaukite pusiau, išskaptuokite ir sutrinkite. Tam galite naudoti specialų trintuvą arba tą padaryti galite tiesiog šakute. 

Į trintas bulves įdėkite kiaušinius, druską, patarkuokite muskato riešuto. Viską gerai išmaišykite. 

Suberkite miltus. 

Viską gerai gerai išminkykite, tešla turi būti vientisa.

Pasidarykite 2cm storio ilgus ritinėlius. 

Apvoliokite juos miltuose ir susipjaustykite mažais gabaliukais. Gnocchi formą galite pasidaryti tam specialiai skirtu įrankiu, plokštele arba galite tiesiog pasinaudoti šakute. 

Gnocchi dėkite į pasūdytą verdantį vandenį, iškilus į paviršių pavirkite dar 1 minutę ir išgriebkite. 

Išvirtus gnocchi dėkite į padažą, viską sumaišykite.

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą