Prancūziškas karštas Croque Madame sumuštinis. Kaip jį pasigaminti?

Prancūziškas karštas Croque Madame sumuštinis. Kaip jį pasigaminti?

Croque Monsieur – prancūziškas daugiasluoksnis karštas sumuštinis su kumpiu ir sūriu, o Croque Madame – jo variacija su kiaušiniu.

Tai klasikinis Prancūzijos virtuvės pusryčių patiekalas, kurį galima rasti daugelio bistro ir kavinukių meniu.

Traškus skrebutis, kumpis, sūris ir svarbiausia dalis – Mornay padažas. Tai yra Bešamelio padažo versija, tik šis papildomas su tarkuotu sūriu. Šiame sumuštinyje svarbų vaidmenį atlieka ir garstyčios – jos suteikia mielo pikantiškumo.

Croque Monsieur, galima pateikti su be lukšto virtu ar lengvai pakeptu kiaušiniu. Tuomet šis sumuštinis tampa kitu pavadinimu – Croque Madame, o kai kuriose Normandijos vietose – Croque-à-cheval.

Eikime gaminti!

 

2-iems sumuštiniams Jums reikės:

  • 4vnt sumuštinių duonos gabaliukų
  • 2vnt kiaušinių
  • 2 gabalėlių virto kumpio Prosciutto Cotto (ar kito mėgstamo)
  • 50g sviesto
  • 80-100g kietojo sūrio VILVI Memel Reserve 12mėn. arba Grand Reserve 18mėn.
  • 100ml pieno
  • 1 v. šaukšto miltų
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
  • 2-jų a. šaukštelių klasikinių garstyčių
  • 1 a. šaukštelio Dijon garstyčių

Gaminimo eiga:

Pirmiausia susiruošiame visus ingredientus. Susitarkuojame sūrį.

Prikaistuve išsidirpdome sviestą.

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių karščio. Duonos gabalėlius patepame sviestu ir pašauname į orkaitę kelioms minutėms, kad apskrustų.

Tuomet ištraukę dvi riekeles patepame Dijon garstyčiomis. Ant jų dedame kumpį bei tarkuotą sūrį ir uždengiame likusiomis duonos riekelėmis. Tuomet talpiname atgal į orkaitę kelioms minutėms.

Atsakingas momentas!

Ruošiame padažą. Į prikaistuvą su sviestu, kurį pašildome iki vos pradeda burbuliuoti, dedame šaukštą miltų. Labai greitai maišome. Pilame pieną, maišome, maišome, kol gaunasi puiki padažo konsistencija. Nuimame nuo ugnies, beriame muskato riešuto, juodųjų pipirų, dedame 2 a.šaukštelius garstyčių bei tarkuotą sūrį.

Sumuštinius ištraukiame, dedame storą sluoksnį paruošto Mornay padažo ir vėl kelioms minutėms pašauname į orkaitę.

Per tą laiką – iškepame kiaušinį.

Jį pabarstome pipirais, druska ir mėgstamomis žolelėmis.

Ant sumuštinio dedame kiaušinį ir skanaujame.

 

Komentarų dar nėra

Palikite komentarą